TEK SU JOJ 24

‘Neprestano sam to radila, a onda saznala da sam teško bolesna’: Ovo je najčudniji simptom koji ukazuje na vrstu raka

Jedna djevojka je ispričala kako joj je dijagnosticiran rak u trećem stadiju, a prvi znak upozorenja bilo je njeno učestalo podrigivanje

Medicinska sestra Bailey McBreen (24) je inače rijetko podrigivala, ali je prije dvije godine, u listopadu 2021., počela često podrigivati, na što nije obraćala pažnju. Nakon par mjeseci, situacija se pogoršala.

U veljači 2022. je također počela patiti od lošeg refluksa, što su liječnici pripisali anksioznosti, a ne simptomu nečeg opasnog. Bailey je tek sljedećeg siječnja osjetila da nešto stvarno nije u redu. Trpjela je neugodnu bol i otkrila da ne može obavljati nuždu te da nema apetit.

S obzirom na njen posao, bila je uvjerena da se unutar njenog tijela događa neka vrsta “opstrukcije”, ali nije znala da je to zapravo tumor, sve dok CT nije otkrio da raste u njenom debelom crijevu.

View this post on Instagram

A post shared by Bailey Marie Mcbreen (@baileymcbreen)

Simptom raka debelog crijeva

“Nikad u milijun godina nisam pomislila da je bilo koji od nejasnih simptoma koji su se javili zapravo ukazatelj na rak debelog crijeva i to u trećoj fazi, rekla je Bailey s Floride za NeedToKnow.

“Prvi znak da nešto nije u redu, iako to tada nisam znala, bio je kad sam počela podrigivati. Podrignula bih 5-10 puta dnevno. Ovo za mene nije bilo normalno. Zapravo, rijetko sam ikad ranije podrigivala i zato sam primijetila koliko je to čudno. Ali, iskreno, nisam previše razmišljala o tome”, rekla je i dodala da ju je cijela situacija iznenadila.

“Nikad nisam mislila da bi to moglo biti povezano s takvom strašnom bolešću. Bila sam na putovanju u Nashvilleu u listopadu 2021. i moj zaručnik Caden i ja smo se šalili da podrigujem zbog promjene nadmorske visine”, rekla je Bailey.

Nakon dijagnoze krajem siječnja, otkrila je čudnu vezu s podrigivanjem. “Moj tumor je bio viši u uzdužnom debelom crijevu i polako je izazivao opstrukciju crijeva. Kako nikad nisam podrigivala, a onda sam počela 5-10 puta dnevno, to je za mene bila “nova” stvar i sve što je novo kod vas, time se treba pozabaviti.”

Podrigivanje nije primjer simptoma raka

“Pretjerano podrigivanje nije baš školski simptom raka debelog crijeva, ali moj onkolog mi je rekao da je to vjerojatno bio samo početak mojih simptoma. Vjerujem da je to povezano i s pojavom gastroezofagealne refluksne bolesti ( (GERB), koja je počela nedugo nakon toga, u roku od mjesec dana od razvoja prekomjernog podrigivanja.

GERB je predstavljao simptom raka u njenom slučaju jer je njen tumor polako izazivao potpunu opstrukciju crijeva.

“Kao rezultat toga, moja hrana se nije u potpunosti probavljala i bila je “zarobljena” iznad mog tumora, uzrokujući refluks i podrigivanje”, objasnila je.

Kada joj je postavljena dijagnoza, više od godinu dana nakon što je počelo podrigivanje, Bailey je bila iznenađena.

“Kada su mi rekli da imam rak debelog crijeva u trećem stadiju i tumor koji opstruira moje debelo crijevo, bilo je to iskustvo za koje nisam mislila da ću doživjeti. Osjećala sam se kao da sjedim u uglu sobe i gledam kako mi postavljaju dijagnozu. Vrijeme se činilo kao da se usporava, a moj otkucaj srca ubrzava”, iskreno je ispričala Bailey, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari