PRIJEKO POTREBNO OPUŠTANJE

‘ZEN IN OFFICE’ Svestrana Riječanka Iva Matić u riječke urede dovodi jogu

Foto: Domagoj Barić

Zen~In~Office namijenjen je svim institucijama u kojima prevladava sjedilački način rada

Certificirana učiteljica joge, naučnica Ayurvede pri Učilištu Galbanum u Zagrebu, blogerica i magistra novinarstva i odnosa s javnostima, Iva Matić, odlučila je u riječke urede dovesti jogu pokrenuvši projekt Zen~In~Office.

Cilj njenog projekta je započeti ili završiti radni dan prakticirajući jogu, pripremajući se fizički, mentalno i emocionalno za osmosatni radni dan ili opuštajući se nakon odrađenog posla.

Iva Matić s opatijskim srednjoškolcima

Ova svestrana 29-godišnja Riječanka ideju za svoj projekt dobila je vodeći jogu u jednoj riječkoj dentalnoj ordinaciji, ujutro, prije radnog vremena ordinacije.

Većina populacije danas pati od kroničnih bolova u kralježnici, ramenima, vratu i koljenima upravo zbog sjedilačkog načina života. Vježbanje joge ovdje zaista može pomoći, i to ne samo na fizičkoj razini, već i pri nošenju sa stresom, kao i boljoj učinkovitosti u radu i koncentraciji.

Najčešće radeći odgovoran i stresan posao, zaposlenici nemaju previše volje vježbati prije ili poslije radnog vremena, trošiti vrijeme na prijevoz do aktivnosti, posebno zimi. Zato im Iva želi to omogućiti na njihovom radnom mjestu, kako bi uštedjeli na vremenu.

Iva Matić s matuljskim umirovljenicima

Zen~In~Office namijenjen je svim institucijama u kojima prevladava sjedilački način rada, od IT kompanija, različitih firmi na području Rijeke, udruga, čak i novinarskih redakcija. Ideja za naziv projekta nastala je kao produžetak njene Facebook i Instagram stranice Zen Spejs, na kojima objavljuje različite tekstove i savjete vezane uz jogu, cjelovitu prehranu, kao i brigu o sebi.

U svoje će satove joge uključiti i tehnike ayurvedske masaže čiji je cilj izbaciti toksine iz tijela te pročistiti um, tijelo i emocije.

Ovim putem, ova mlada učiteljica joge poziva sve zainteresirane kompanije kojima je stalo do zdravlja i učinkovitosti svojih zaposlenika da je kontaktiraju na: yoga.ivamatic@gmail.com kako bi zajedno doprinijeli većem zadovoljstvu, opuštenosti i međusobnom povezivanju zaposlenika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari