EUROPSKI KVART KULTURE FKK 2020.

5. Empeduja punk festival u petak i subotu na plaži Bivio – pod motom Punk Against Racism!

U okviru projekta Kantrida Europski kvart kulture FKK 2020. u petak i subotu, 7. i 8. kolovoza, na plaži Bivio na Kantridi održat će se jubilarno peto izdanje Empeduja PUNK festivala, kojemu je ove godine light motiv Punk Against Racism. Dakle, u jedinstvenom okruženju uz samo more petu godinu za redom pankom će se rasizmu suprotstaviti zagrebački CC i Besni pacov te riječki Finta de mona i Bible Thrower (petak, 7. kolovoza), zadarska Alergija, varaždinski Gemišt, pulski Immobile i riječki Last baraž  (subota, 8. kolovoza).

“Druge godine za redom festival se održava dva dana. Na istom mjestu kao i do sada. I to je to”,  pankerski kratko i jasno referirat će Andrej Vučinić Škot, organizator 5. Empeduja Punk festivala, koji se onda vratio ne tako davno u prošlost i prisjetio se kako je sve započelo.

Svirka kakve je nedostajalo

“Jedno vrijeme u Rijeci uopće nije bilo ovakvih koncerata, a nama je to nedostajalo pa me je taj nedostatak svirki potaknuo da se malo raspitam gdje bi se takvo što uopće i moglo organizirati. Stupio sam u kontakt s Damirom Čargonjom Čarlijem i tako je krenula naša suradnja na Biviju. Kada smo krenuli, vidjeli smo da ekipa taj naš rad cijeni, da dolaze iz svih krajeva i odlučili smo nastaviti”.

Od želje da se obogati glazbena ponuda i da svatko u toj ponudi može pronaći ponešto za sebe rodio se festival koji ni po čemu ne zaostaje za mnogim takvim ili festivalima sličnoga tipa.

Dolazak ljubitelja punka iz susjednih država

“Ljudi nas cijene, dolaze iz svih hrvatskih gradova, dolaze iz susjednih država, obožavaju ovaj festival jer lokacija je super i takvih lokacija za ovakve festivale nema baš previše. A i svirka je super. Ove godine naglasak će biti na zadarskoj Alergiji, oni su veterani hrvatske punk scene koji postoje još od 1994. godine. Zanimljivi će svakako biti i Gemišt iz Varaždina, jedan na svoj način čudan band. Tu su i dobri riječki novi bendovi Bible Thrower, Last Baraž, Finta de mona. Perspektivni su i žestoki. Međutim, svaki bend je poseban na svoj način, vrijedi ih poslušati. Recimo, Immobile iz Pule su ne znam niti ja više koja generacija Monte Paradisa i nastoje održati taj hard core punk. Ma svaki je bend na svoj način poseban, ekipa je super za podružiti se i to je najbolja pozivnica svim ljubiteljima punka da dođu i da nam se pridruže”, zaključit će Andrej Vučinić.

Predstavljanje knjige Nenada Marjanovića

A poseban mamac za gledatelje ove će godine biti još jedan veteran punka. Nenad Marjanović dr. Fric u Beach baru Empeduja će u petak, 7. listopada, neposredno prije početka festivala, predstaviti svoju novu knjiguTopnički dnevnici, jedinstveni uradak napisan u potpunosti na mobitelu tijekom prvog vala korona krize u Hrvatskoj. Nenad Marjanović dr. Fric nekadašnji je basist kultnog pulskog punk banda KUD Idijoti, koji su predvođeni nezaboravnim Brankom Črncem Tustom ostavili neizbrisiv trag na punk sceni na prostorima čitave bivše države. Dakle, predstavljanje punk knjige uoči otvaranja punk festivala. Nema bolje pozivnice.

Maske umjesto ulaznica

Umjesto ulaznica svi posjetitelji moći će po jedinstvenoj cijeni od 25 kuna kupiti perivu pamučnu zaštitnu maskicu za lice, čime će na najbolji način pridonijeti zajedničkim nastojanjima da se što je moguće više spriječi širenje virusa COVID-19. Također, mole se svi posjetitelji da se pridržavaju uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, da pripaze na fizičku udaljenost i na osobnu higijenu.

Inače, svi oni koji žele pomoći organizaciju Empeduja punk festivala i projekta Kantrida FKK 2020 moći će, po cijeni od 50 kuna, nabaviti festivalsku majicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja