ČESTITKE! Robert Ferlin osvojio nagradu Zlatni studio za najbolji radijski glas godine

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Robert Ferlin je dobio nagradu Zlatni studio u kategoriji za radijski glas godine

Svečana dodjela najveće medijske nagrade u Hrvatskoj – Zlatni Studio – zbiva se večeras u studiju HRT-a  “Anton Marti”. Gala večer pjesmom su otvorili Nina Badrić i Petar Grašo.

“Prošle godine nisam dobio nagradu pa mi je kćerkica rekla da nisam dobro namjestio osmijeh “drago mi je zbog kolegice”. Eto, ove godine sam ga spremio, ali nije mi trebao. Hvala Jutarnjem listu što podržavaju nagradu, hvala mojim roditeljima i damama zbog čijeg sam ignoriranja ovdje!”, rekao je po dodjeli vrijedne nagrade Robert Ferlin.

Robert Ferlin 2017. godine na 20. Večeri dalmatinske šansone. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nagrada se dodjeljuje u 20 kategorija

Ovu nagradu za televiziju, film, radio, kazalište i glazbu dodjeljuje Jutarnji list. Pod motom “Najbolji biraju najbolje”, nagradu našeg najstarijeg televizijskog tjednika, čiji je prvi broj tiskan još 3. travnja 1964. godine, dodjeljuju čitatelji, a za Zlatni Studio konkuriraju najbolja ostvarenja i osobe po kategorijama za djela ostvarena u razdoblju od 1. prosinca 2017. do 1. prosinca 2018. godine.

Žiri, sastavljen od televizijskih, filmskih, radijskih, kazališnih i glazbenih profesionalaca, nominirao je do pet najboljih ostvarenja ili osoba u svakoj od ukupno 20 kategorija, držeći se pri svom odabiru kriterija kvalitete, originalnosti, rezultata, ali i popularnosti kod publike. Konkurencija je u svim kategorijama bila iznimno jaka, a stručni žiri odabrao je najbolje od najboljih za proteklu godinu.

Gledatelji su glasovali tijekom dva biračka kruga nakon kojih je uslijedilo veliki finale.

Dvije nagrade odnio je film “Osmi povjerenik”, hrvatski kandidat za Oscara nastao u koprodukciji HRT-a, u kategoriji za najbolji film i najbolju filmsku glumicu.

Emisija “A-strana” osvojila je nagradu za najbolju TV zabavu.
Za grupu godine izabrani su Zaprešić Boysi, a Koncert godine je onaj Prljavog kazališta na stadionu u Kranjčevićevoj. Pjevač godine je Petar Grašo, a pjevačica godine Nina Badrić.
U kategoriji hit godine pobijedila je pjesma “Ako te pitaju” Petra Graše. Za najboljeg filmskog glumca proglašen je Janko Popović Volarić, a u kategoriji filmska glumica godine pobijedila je Nadia Cvitanović. Otvoreni radio proglašen je radijom godine.
Pobjednik u kategoriji kazališnog glumca godine je Milan Pleština. Predstava “Rikard III.” proglašena je kazališnom predstavom godine. Novinar Nove TV, Andrija Jarak je novinar godine, a TV emisija godine je “Provjereno”.
Zoran Šprajc osvojio je nagradu za TV voditelja godine.

Serija na “Na granici” nagrađena je u kategoriji domaća serija godine. Reality show “Život na vagi” dobio je nagradu za najbolji reality. Kazališnom glumicom godine proglašena je Nina Violić. Za novo lice u kazalištu nagradu je dobila Elizabeta Brodić.

Voditelji prijenosa bili su Danijela Trbović i Frano Ridjan.

Posebno oduševljenje nastalo je kada je izvedena pjesma “Igraj moja Hrvatska” Zaprešić Boysa, a u kojoj su sudjelovale glazbene i sportske zvijezde.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari