“ČITANJE LUDOM RADOVANJE”: Autorska večer Davora Mandića na plaži Ploče

Foto: Tajči Čekada

U ponedjeljak 01. srpnja ove godine s početkom u 21 sat u beach baru Prasowski na riječkoj plaži Ploče održat će se književno večer s riječkim piscem i novinarom Davorom Mandićem.

Događanje se održava u sklopu programa FKK 2020 “Kantrida – Europski kvart kulture”.

Večer znakovitog naziva “Čitanje, ludom radovanje” predstaviti će neke od književnih tekstova koje Mandić želi oprobati pred publikom kako bi dobio daljnji poticaj za pisanje.

Evo što sam autor kaže za sebe: “Pisac piše. Pišem i ja ponekad. A ponekad to što napišem nije samo za moje oči, nije samo autoterapija, nego je namijenjeno komunikaciji. I tu nastupate vi, potencijalna publika. Nekada vam svoje pisanje serviram u obliku knjige, nekada u obliku predstavljanja te knjige, a nekada vas smaram idejama, likovima, zapletima… no nikad dosad nisam vam to servirao u obliku autorske večeri čitanja. Došlo, valjda, vrijeme da i to probamo.

Prostor za to bit će beach bar Prasowski, a osnovna ideja je da vam predstavim nešto svoje nove poezije, ponajviše proze, ali i jedno iznenađenje. Zapravo dva iznenađenja.

Moj osnovni motiv za ovo je oprobavanje ovih tekstova, tj. ideja je da budete moja probna publika pa da iz ovoga zaključimo što komunicira s vama, a što ne; jesam li na dobrom tragu s novom zbirkom priča, s novom zbirkom poezije (možda i dvije), a bogami i s idejom novog romana, čiji ćete dio dobiti u formi kratke priče centralno smještene u programu. Ja se ovome veselim, a vi samo dođite i ne plješćite kurtoazno; trebam vas kao sudionike u ovom gorko-slatkom, nasušno potrebnom i ponekad suludom zločinu pisanja.

Davor Mandić rođen je 1976. u Puli. Profesor je hrvatskog jezika i književnosti po profesiji, a novinar Novog lista po zanimanju. Za vrijeme studija počeo je više pisati i objavljivati, što je 2009. kulminiralo zbirkom poezije Mostovi u izdanju Hrvatskog društva pisaca. Kao i mnogi drugi spisateljski aspirant, napušta poeziju i baca se na kratke priče u nadi da će postati pravi pisac. Pa piše kraće forme, koje su se 2014. našle i u knjizi priča Valjalo bi me zamisliti sretnim, Naklada Ljevak. Za Hena com je 2016. objavio roman Đavolja simfonija i još nije pravi pisac, ali zato vodi CeKaPeove radionice kreativnog pisanja kratke priče.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari