PREKRASNA LOKACIJA

Dalmatino rasprodao subotnji koncert u Kaštelu Drivenik, nastupit će i u nedjelju 5. lipnja na istome mjestu!

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Château Drivenik i Alterna ponosno su objavili kako je koncert grupe Dalmatino zakazan za subotu 4. lipnja rasprodan. Stoga je dodan još jedan koncertni nastup!

“Povijesni frankopanski kaštel Drivenik ugostit će trenutno najaktualniji bend iz naše regije dva dana za redom!”, objavili su organizatori koncerta uz poziv publici: “Osigurajte svoje mjesto i uživajte na jedinstvenoj lokaciji pod otvorenim zvjezdanim nebom uz najljepše ljubavne stihove najvećih hitova kao što su “Ditelina s četiri lista”, “Lozje”, “Dvi sestre blizanke”, “Refužo” i mnoge druge.”.

Ulaznice možete nabaviti putem sustava Eventim: www.entrio.hr/event/dalmatino-562022-11460

Podsjetimo, Dalmatino je ovoga proljeća na velikoj hrvatskoj turneji tijekom koje su već rasprodali više koncerata u Zagrebu i Splitu, a još ih očekuju i nastupi u Zadru, na Pagu…

U Splitu i Zagrebu vladao je nezapamćeni interes za ulaznice, organizatori su čak dva puta u prodaju stavljali dodatne ulaznice pa će ti koncerti ostavit trag kako u njihovoj karijeri, tako i u povijesti glazbene industrije.

U karijeri dugoj čak dvadeset godina, grupa Dalmatino je u veljači održala tri samostalna koncerta u dvorani Lisinski.

Bend koji nikada nije sebe želio stavljati u prvi plan, svojom iskrenom i vjerodostojnom ljubavi prema pjesmi koja je toliko opipljiva u vrsnoj interpretaciji na pozornicama, zavukao se pod kožu slušatelja i ostvario uspjeh o kakvom mnogi glazbenici danas tek sanjaju.

Na prvom rasprodanom koncertu u Lisinskom, Maja Vidmar Klarić u ime Hrvatske Diskografske udruge (HDU) i Silvije Varga u ime matične diskografske kuće Dancing Bear, uveličali su večer dodatnim priznanjem i dodijelili Zdravku Sunari i Ivi Jagnjiću ispred grupe Dalmatino Multi-platinum Award za jedinstveni glazbeno-umjetnički doprinos i posebna diskografska dostignuća.

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

U dva desetljeća djelovanja grupa Dalmatino postala je jedan od fenomena domaće glazbene scene, a svaki djelić njihovog opusa izvanredan je primjer glazbenog stvaralaštva. Svi njihovi albumi mogu se pohvaliti statusom ”best-seller” izdanja, svojim debitantskim albumom ”Cukar i sol” još 2001. bend je pokrenuo revoluciju u dalmatinskoj pop glazbi i osvojio nagradu Porin za Najboljeg novog izvođača 2002. godine, a nakon 20 godina predanog rada, platinastih tiraža albuma i koncertnih nastupa diljem svijeta, od Amerike do Australije, ovaj sastav si je osigurao status pop zvijezda.

“Refužo“, posljednji radijski hit benda objavljen u ljeto 2021. godine u nakladi diskografske kuće Dancing Bear, u rekordnom je roku osvojio srca slušatelja, ostvario više od dva i pol milijuna pregleda na digitalnoj platformi YouTube te brojem streamova u posljednjih godinu dana u Hrvatskoj prestigao velike svjetske zvijezde, poput Eda Sheerana! Novu pjesmu Dalmatina prepoznala je i njihova vjerna i brojna publika te je pjesma zasluženo ponijela titulu ”Hit kolovoza” nagrade Cesarica te se našla u velikom finalu Dana nabolje domaće glazbe Narodnog radija, a mjesecima nakon objave još se nalazi u Top 40 najslušanijih hitova domaćeg etera!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari