SLOBODAN ULAZ

Danas počinje koncertni program SDF-a: Nastupaju Minea, I.Bee, Let 3 i Vojko V.

Koncertni dio Student Day Festivala započinje danas uz četiri iznimne glazbene poslastice na trsatskom Kampusu

Pod velikim šatorom podignutim na lokaciji bivšeg kluba Tenk glazbeni program krenut će od 19 sati kada će atmosferu zagrijati DJ Voljen. U 20 sati nastupit će Minea koju slijedi kolegica s pop i dance scene 90-ih I. Bee, odnosno Ivana Banfić.

U 22 sata na pozornicu će riječke rockerske snage iz benda Let 3, a večer će nastupom od 23:45 sati do 1 sat ujutro zaključiti popularni majstor brze rime Vojko V.

Ulaz na koncerte je slobodan, uz covid putovnicu ili negativan test koji se može napraviti i na ulazu. Testiranje će provoditi djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ od 19 do 22 sata, a cijena testa bit će 40 kuna.

I prije koncertnog dijela, 11. Student Day Festival ponudio je pregršt zabave, edukacije i druženja kroz niz dobro posjećenih programa. Otvaranje je pripalo humanitarnim aktivnostima – na dva stand-up nastupa sredstva za fond #spasime prikupljali su komičari Antonio Morić, Mario Šantek (Rijeka Smijeha), Saša Turković (Lajnap Comedy), Igor Drljo i Tihomir Paravina (Studio smijeha), dok je darivanje krvi na Kampusu okupilo 23 humana donora, od kojih čak petero krv darovalo prvi puta. U sklopu SDF-a u Art kinu održana je projekcija filma Divlje priče. Student Day Festival ove je godine u suradnji s Muzejem grada Rijeke omogućio besplatan ulaz studentima na izložbe ove institucije, uz predočenje studentske iskaznice, sve do kraja listopada.

VIDEO DANA:

Uz dvije riječke kulturne institucije, SDF u 11. izdanju surađuje i sa Impulse Festivalom koji se također održava ovog tjedna. Poveznicu dvije atraktivne glazbeno-kulturne priče donio je program „SDF meets Impulse“ u sklopu kojeg je jučer održana kulTura, vođena šetnja po „kul“ lokacijama studentske populacije u Rijeci. Jučer je održan i e-games turnir koji je podržao Vizol S, a nakon virtualnih borbi u ringu i na nogometnom terenu, najbolje su nagradili RiKup i JGL.

Kulturni i edukativni program Student Day Festivala nastavlja se danas. Tijekom cijelog dana traje oslikavanje panoa u sklopu projekta „Before I Graduate“, a od 17 do 19 sati na Odjelu za biotehnologiju Ured za udruge SZ-a i ESN Rijeka održat će International Dinner Night u sklopu koje će studenti na međunarodnoj razmjeni predstaviti svoje lokalne specijalitete.

Sutra se, uz nastavak projekta „Before I Graduate“, održava predstavljanje studentskih udruga u holu zgrade Sveučilišnih odjela od 10 do 15 sati. Tada će se održati i radionica brzog oživljavanja RiStart. U nastavku programa, od 15 do 17 sati trajat će radionica izrade prirodne kozmetike i preparata Naturis. U večernjim satima, od 19 do 01, nastavlja se koncertni program, kada će nastupiti who see, Z++ i Zabranjeno pušenje te Vanillaz.

Festival organiziraju Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i RIKUP uz pokroviteljstvo Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije te Sveučilišta u Rijeci. Glavni sponzor je Karlovačka pivovara, pokrovitelji su Erste banka i JGL, a medijski partneri Torpedo Media i Laganini FM te studentski portal Kišobran.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari