LJETO NA GRADINI

Disco groznica zlatnog doba 70-ih i 80-ih godina tresla Trsatsku gradinu

Najšareniji i najsjajniji retro outfiti nosili su se sinoć na plesnom podiju na Trsatskoj Gradini, gdje su se puštali najveći hitovi sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća

U noći za pamćenje punoj stila i plesa uz DJ-a Lucu Montecchia uživale su sve generacije, po prvi puta u open air izdanju.

Plesalo se i pjevalo do kasnih večernjih sati uz najbolje disko hitove u najsjajnijem retro izdanju.

Očekuje vas prava glazbena poslastica

Kroz nekoliko dana, točnije 6. rujna, u sklopu 19. Ljeta na Gradini očekuje vas prava glazbena poslastica – Urban&4 uz gudački orkestar u Nugentovom parku.

Jedan od najsvestranijih i najkreativnijih glazbenika na domaćoj sceni, Damir Urban, kroz više desetljeća karijere dokazuje da njegov glazbeni izričaj ne poznaje mjesto ni vrijeme i da ga nije moguće ograničiti na žanrove.

Glazbom se bavi još od djetinjstva, a njegova bogata karijera obuhvaća više od desetak autorskih albuma objavljenih tijekom godina rada u grupi Laufer, kao i onih objavljenih tijekom samostalne karijere.

Rad u Lauferu i Urban&4, kao i rad na albumu sa svjetski poznatim violončelistom Stjepanom Hauserom donosi mu čitav niz strukovnih priznanja te suradnje s mnogim poznatim i priznatim glazbenicima, a mnoge su njegove pjesme svoj novi život dobile kroz više nego uspješne obrade.

Glazbenim izletima i eksperimentima s Gudačkim orkestrom, Simfonijskim orkestrom HRT-a, i filharmonijom ovjekovječio je svoja glazbena izdanja, udahnuo im novo ruho i dokazao da se zajedno sa svojom Četvorkom s lakoćom prilagođava klasičnim aranžmanima.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Od velikih koncerata uz Gudački orkestar, Urban i njegova Četvorka (Luka Toman, Marko Bradaschia, Sandi Bratonja i Saša Markovski) nastupali su u različitim formatima diljem regije, a među rasprodanim koncertima uključili su čak i klupske prostore. Napokon se ponovno sastaju s punim Gudačkim orkestrom i to baš u Nugentovu parku koji garantira poseban doživljaj za publiku u Rijeci u sklopu 19. Ljeta na Gradini. Open air koncert odvesti će riječku publiku na ranjivo putovanje u Urbanovom rodnom gradu gdje je atmosfera uvijek posebna.

“Uvijek je u rodnom gradu najveći izazov svirati pred ljudima koje znaš osobno. Taj nam je koncert jako važan i želimo ga pretvoriti u prijateljsko druženje, želimo stvoriti jednu atmosferu kakvu publika rijetko doživi na koncertima. Veselim se izmjeni energije u Rijeci, drago mi je da se vraćamo jer je za mene i za bend svaki nastup ovdje zaista posebna prigoda”, najavio je koncert Damir Urban.

Publika će na na Trsatskoj gradini doživjeti izvedbe nekih od njihovih najvećih hitova u potpuno novom aranžmanu poput “Dirigent”, “Blijeda u proljeće”, “Iskra”, “Astronaut”, “Moja voda”, “Odlučio sam da te volim”, “Moja”, “Div”, “Ruke”, “Pesća oluja”, “Sama”, “Kuća sjećanja” i mnogih drugih. Svojim koncertima nikoga ne ostavlja ravnodušnim te zaista ne čudi što se za njihove nastupe uvijek traži ulaznica više.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari