Divlji vaterpolo i bogat koncertni program sljedećih dana u beach barovima na zapadu grada!

Glazbena događanja u beach barovima “Morski prasac”, “Empeduja”, “Morski vuk” i “Prasowski” u sklopu programa Kantrida FKK 2020 – Europski kvart kulture upotpunit će i Divlja vaterpolo liga.

Petu po redu “Štiklu” vodi Vid Jeraj, glazbeni kritičar, glazbenik i pisac, a po njegovu izboru publika je dosad mogla plesati uz “Cumbia Club de Liège” i “Darwinism 3 Dummies”, dok je do kraja srpnja čekaju još tri zanimljiva glazbena događanja.

U srijedu, 24. srpnja u 21 sat u beach baru Morski prasac nastupit će sastav Psychiatryo, nastao 2018. godine na konzervatoriju Maastricht u Nizozemskoj.

Njihov stil najbolje je opisati kao spoj jazz-a, klasike, šarenih ritmova i uzbudljive improvizacije. Repertoar se sastoji većinom od autorskih kompozicija, a upotpunjen je sa reinterpretiranim jazz standardima. Do sada su imali priliku svirati na TEFAF europskom festivalu suvremenih umjetnosti i po brojnim Jazz klubovima u Nizozemskoj i Belgiji. Članovi banda su Gregor Oehlmann – alt saksofon, Jacob Chiang – paino i Sandro Legan – bubnjevi.

U petak, 26. srpnja u 21 sat u beach baru Morski vuk DJ set imat će DJ Nino Šebelić iz Subotice, perjanica bečke Minimal Soul etikete s potpisom garage techna i sedam izdanja u zadnjih šest godina. Ujedno jedan je od malobrojnih hrvatskih DJ-a za koje zna i međunarodni portal Resident Advisor. U Rijeku dolazi sa funky breaks hip-hop setom…

U subotu, 27. srpnja program će započeti Divljom vaterpolo ligom kod beach bara Empeduja od 10 sati, a nastaviti se u večernjim satima, koncertom Soda & Gomorra na istoj lokaciji, od 21 sat.

Grupa Soda & Gomorra je holistički apsolutna i oslobođena od materijalnog te kao takva nadilazi ideologiju politike. Glazba ovog sastava se bazira na avangardnom pank/jazzu s elementima eksperimentalne muzike i buke. Ponekad strukturirana, a ponekad improvizirana, minimalna i konkretna autorska izvedba, koja s malo zvučnog materijala puno toga govori.

Grupu Soda & Gomorra su osnovali Aleksandar Marković (vokal, melodika) i Mikal Maldoror (bubanj) 2016. godine u Beču. Pridružili su im se Goran Pavlović (gitara), Thomas Wirthensohn (truba) i Tommy Jirku (bas gitara). Iza sebe imaju dva singla – „Tschuch“ i „Tut mir leid“ koji su već osvojili srca publike s najistančanijim ukusom. Sadašnju postavu, 2017. godine upotpunili su Filip Rački (gitara) i Nenad Stankov (sintisajzer). U tijeku su pripreme za album prvevijenac koji će se zvati po istom imenu kao i band.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari