IZVEDBA OVE NEDJELJE

Drama and Theatre for European Awareness – Erasmus+ projekt kazališta TRY theatre

U okviru projekta Drama and Theatre for European Awareness (DTEA), u nedjelju, 1. svibnja u 17 sati, u prostorijama Zajednice Talijana Rijeka održat će se predstava u organizaciji riječkog TRY theatrea, Pionirskog doma iz Ljubljane, te Dečjeg kulturnog centra Beograd.

DTEA (Drama and Theatre for European Awareness) je projekt koji spaja tri organizacije koje se bave glumom na engleskom jeziku – The Rijeka Youth theatre, Pionirski dom – center za kulturo mladih iz Ljubljane i Dečji kulturni centar Beograd, te je u potpunosti financiran od strane Europske unije kroz program Erasmus+.

 Uz pripremne sastanke u 2. i 3. mjesecu, glavna aktivnost projekta je razmjena mladih koja je trenutno u tijeku u Rijeci i koja je spojila po 8 sudionika iz Hrvatske, Slovenije i Srbije kako bi kroz kazališnu umjetnost raspravljali o predrasudama, stereotipima, i zajedničkim europskim vrijednostima. Sudionici razmjene, mladi glumci od 13 do 17 godina, će ono što su naučili pokazati publici kroz originalnu predstavu koju su sami osmislili i pripremili uz njihove voditelje.

Ulaz je besplatan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari