sSJAJNA ZABAVA NA DVIJE LOKACIJE

Dvostruka lokacija, dvostruka zabava na Cinehill Motovunu: Ziggy Stardust i druga glazbena iznenađenja

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Festival jamči sjajnu zabavu na obje lokacije – u Motovunu i Gorskom kotaru. U zabavnom programu sudjeluju poznata imena domaće glazbene i filmske scene

Dobar soundtrack zlata vrijedi. Cinnehill Motovun Film Festival stoga priprema festivalski soundtrack koji će odzvanjati u ušima još dugo nakon povratka u svakodnevicu. Glazbeni program i ove godine jamči zabavu za svačiji ukus, a tulumari se s dvije lokacije – od 22. do 24. srpnja u Motovunu te od 26. do 29. srpnja u Gorskom kotaru.

Mladi Bowie na vrhuncu slave

Kad dođe čas za posljednju projekciju u Motovunu, na pozornicu izlazi David Bowie. Materijal koncertnog filma Ziggy Stardust and the Spiders from Mars snimljen prije točno pedeset godina. Film poznatog američkog dokumentarista Donna Alana Pennebakera prikazuje mladog Bowiea na vrhuncu slave i cjeloviti nastup u londonskom Hammersmith Odeonu 1973. godine, gdje je iznenađujuće objavio kako je to njegova posljednja predstava.

Film je remasteriran i povodom polustoljetne obljetnice pušten u ograničenu svjetsku distribuciju samo na mjesec dana, pa je tako projekcija u Motovunu zacijelo jedinstvena prilika da ga vidite na velikom platnu. Bit će to veliko finale u Motovunu – uz zvuke Bowiea i njegovih Spiders from Mars ugasit će se projektori prije preseljenja u Gorski kotar.

Berlin kakav je bio nekoć

Ljubitelje nijemog filma oduševit će posebna poslastica – bend Chui nastupom uživo u Motovunu otvorit će sasvim novi pogled na omiljenu europsku metropolu.

Zaronite u Berlin kakav je bio nekoć uz hipnotizirajuće space jazz rock ritmove i klasik svjetske kinematografije – Berlin, simfonija velegrada iz 1927. Nije naodmet napomenuti da je njihov album Zagreb – Berlin, kreiran upravo za ovaj film, višekratno proglašen hrvatskim albumom godine, a osvojio je i nagradu kritičara Rock&Off.

U Gorskom kotaru čeka vas niz koncerata

No s filmsko-glazbenim užicima noć tek počinje.

U Gorskom kotaru čeka vas niz koncerata. Legendarni Mile Kekin svojedobno je plesao na festivalskoj špici, a na festival stiže sa svojim novim projektom.

DJ Svemir najmlađi je DJ u zemlji, možda i na svijetu? On vrti samo vinile, a pogodite koliko ima godina. Tu su i Djeca, eksplozivno novo ime na domaćoj rock sceni i dobitnici nagrade Rock&Off za izvođača godine.

U rubrici ‘oni koji dolaze’ predstavljamo i jedan od vodećih novih glasova na hrvatskoj sceni – r’n’b i pop glazbenicu Miach. Superzabavnim coverima oduševit će bend 4Head, čija je pjevačica filmska snimateljica Dinka Radonić. I za kraj, sedam prekaljenih jazzera udružilo je snage u projektu obrada pjesama Šabana Bajramovića – festival zatvaraju Skupljači perja.

Glazbeni program prvi dan festivala u Motovunu otvara Ivanka Mazurkijević, koja se u Motovun vraća sa zapaljivim miksom plesne glazbe i – karaoka!

Drugi dan festivala filmaši odlažu kamere i preuzimaju DJ pult. Redatelj prve festivalske špice i redovni DJ prve dekade festivala, Dalibor Matanić ovaj put nastupa s našim najnagrađivanijim montažerom Tomislavom Pavlicom.

Kada se projektori u Motovunu ugase, u Gorskom kotaru pale se zvučnici i zagrijavaju mikrofoni. A Zagrijanu atmosferu u Gorskom kotaru osigurat će glumac, DJ, motovunski kamper i gutač festivalskih filmova, Filip Riđički.

No festival nije festival bez ultimativnog festivalskog DJ-a – kazališnog redatelja i kviz mahera Marija Kovača. Apsolutni rekorder po broju motovunskih DJ setova ovaj će put okušati svoje vještine na novom terenu.

Ulaz na sva glazbena događanja je slobodan, dok se ulaznice za filmski program mogu kupiti onlinehttps://motovunfilmfestival.com/ulaznice/

Motovun

22/7 SUBOTA 1:00 Karaoke: Ivanka Mazurkijević i gosti
23/7 NEDJELJA 1:00 Demontaža zvuka: DJ Dalibor Matanić i Tomislav Pavlic
24/7 PONEDJELJAK 1:00 Pozdrav brdu: Motovun All Stars

Gorski kotar

26/7 SRIJEDA 19:30 DJ Svemir
26/7 SRIJEDA 23:30 Mile Kekin
26/7 SRIJEDA 1:30 DJ Filip Riđički
27/7 ČETVRTAK 23:30 Miach i Djeca
27/7 ČETVRTAK 1:30 DJ Mario Kovač
28/7 PETAK 23:30 4Head
29/7 SUBOTA 23:30 Skupljači perja

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari