WORLD MUSIC

EXPORT DELTA Zoran Majstorović Trio i MKD Ilinden spremaju ekskluzivan koncert – preko hrvatske tradionicalne i makedonske glazbe pa sve do bliskog istoka

Idi na originalni članak

U subotu, 1. kolovoza u 21 sat, u sklopu programa Ljeto u prijestolnici, kraj Exporta na riječkoj Delti održat će se koncert World Music: Zoran Majstorović Trio & MKD Ilinden.
Na koncertu, koji je organiziran uz sufinanciranje iz javnih potreba u kulturi Grada Rijeke, uz uobičajen repertoar Zoran Majstorović Trija, koji izvodi tradicionalne skladbe iz svih dijelova svijeta i MKD-a Ilinden, koji izvode makedonsku tradicionalnu glazbu, moći će se čuti i skladbe koje će najavljeni izvođači izvesti zajedno, ekskluzivno za ovu prigodu.

Oglas

Repertoar, dakle, uključuje od hrvatske tradicionalne glazbe, prije svega nadahnute istarskom ljestvicom, preko makedonske i tradicionalne glazbe bliskog istoka pa do afričkih ritmova.

U Zoran Majstorović Triju, osim samog Majstorovića, svirat će Vedran Ružić na kontrabasu i Rajko Ergić na bubnjevima.

MKD-u Ilinden ovoga će se puta na pozornici pridružiti Maja Veljak na violini, Elvis Devčić na gitari, a članovi ansambla ovim koncertom ujedno obilježavaju i makedonski nacionalni praznik Ilinden, koji se slavi 2. kolovoza.

Ulaz je slobodan, uz ograničeni broj posjetitelja.

Exit mobile version