WORLD MUSIC

EXPORT DELTA Zoran Majstorović Trio i MKD Ilinden spremaju ekskluzivan koncert – preko hrvatske tradionicalne i makedonske glazbe pa sve do bliskog istoka

U subotu, 1. kolovoza u 21 sat, u sklopu programa Ljeto u prijestolnici, kraj Exporta na riječkoj Delti održat će se koncert World Music: Zoran Majstorović Trio & MKD Ilinden.
Na koncertu, koji je organiziran uz sufinanciranje iz javnih potreba u kulturi Grada Rijeke, uz uobičajen repertoar Zoran Majstorović Trija, koji izvodi tradicionalne skladbe iz svih dijelova svijeta i MKD-a Ilinden, koji izvode makedonsku tradicionalnu glazbu, moći će se čuti i skladbe koje će najavljeni izvođači izvesti zajedno, ekskluzivno za ovu prigodu.

Repertoar, dakle, uključuje od hrvatske tradicionalne glazbe, prije svega nadahnute istarskom ljestvicom, preko makedonske i tradicionalne glazbe bliskog istoka pa do afričkih ritmova.

U Zoran Majstorović Triju, osim samog Majstorovića, svirat će Vedran Ružić na kontrabasu i Rajko Ergić na bubnjevima.

MKD-u Ilinden ovoga će se puta na pozornici pridružiti Maja Veljak na violini, Elvis Devčić na gitari, a članovi ansambla ovim koncertom ujedno obilježavaju i makedonski nacionalni praznik Ilinden, koji se slavi 2. kolovoza.

Ulaz je slobodan, uz ograničeni broj posjetitelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari