NAKON 5 MJESECI

JEDVA ČEKAMO! Cinestar kina počinju s radom idućeg tjedna. Prvi hit – “Tenet” Christophera Nolana!

Nakon 5 mjeseci od zatvaranja, napokon čarolija velikog platna i bogat filmski program u CineStaru, uz  poštivanje preporuka nadležnih tijela za kinoprikazivačku djelatnost

Blitz-CineStar otvara svoja kina od 20. kolovoza – velika je to vijest za sve ljubitelje kina koji će već tjednima iščekuju datum otvorenja jer je odlazak u kino jedan od omiljenih oblika zabavnog i kulturnog života.

Najveći kinoprikazivač otvorit će napokon svoje dvorane nakon što je jučer Hrvatski zavod za javno zdravstvo, uz suradnju s Ministarstvom kulture i medija RH i Blitz-CineStarom, pripremio odgovarajuće preporuke za poslovanje multipleks kina koje sigurnost posjetitelja i zaposlenika stavljaju na prvo mjesto  i tako omogućuju opušteno uživanje u filmovima.

Svijet se polagano prilagođava „novom normalnom“ nakon što je epidemija korona virusa uzrokovala potpuno zaustavljanje svega na što smo navikli u normalnom životu. Karantena  je zahvatila i filmsku industriju, stale su filmske produkcije, filmski festivali su otkazani, a kina diljem svijeta su zatvorila svoja vrata, ali smo nakon  točno pet mjeseci spremni za ponovni odlazak u kino dvorane!

„Želimo se zahvaliti Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i Ministarstvu kulture i medija RH na potpori i razumijevanju za cijelog trajanja ove krize. Vrijeme od zatvaranja do ponovnog otvaranja kina iskoristili smo za planiranje i provođenje svih potrebnih mjera usmjerenih na zaštitu zdravlja zaposlenika i posjetitelja kina. Pripremili smo kino dvorane za novi prijem posjetitelja, proveli smo dezinfekciju, uspostavili nove higijenske standarde i njihovo održavanje te upoznali zaposlenike sa zaštitnim procedurama i postupcima, tako da otvaranje dočekujemo posve spremni. Svi smo željni zabave, ali moramo ostati odgovorni, zdravlje i sigurnost posjetitelja kao i naših zaposlenih nam je prioritet“ izjavila je povodom otvorenja Jadranka Islamović, izvršna direktorica i članica uprave Blitz-CineStara.

Planirane mjere su nadopunjene i najnovijim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za kinoprikazivačku djelatnost. Kapacitet dvorana bit će limitiran, a on line sustav prodaje ulaznica i blagajne će automatski blokirati prodaju jednog sjedala između dvije različite grupe gledatelja. Na taj će način posjetitelji koji žele i kupuju ulaznice zajedno, moći i sjediti zajedno, ali će od prvih susjeda biti odvojeni praznim sjedalom lijevo i desno. Također među ostalim, CineStar vodi računa  i o rasporedu projekcija radeći veće razmake između početaka i završetaka filmovakako bi se smanjio broj potencijalnih posjetitelja u lobbyjima gdje je preporuka fizičke distance 1.5 metar.

Dok su kino dvorane bile zatvorene, u CineStaru koji je  poznat po uvođenju inovacija i podizanju ljestvice korisničkog iskustva, to su vrijeme usmjerili na obnovu kina nekih postojećih kina i izgradnju novih, pa posjetitelje od 20. kolovoza u zagrebačkom CineStar Arena očekuju potpuno preuređene Gold Class dvorane, dok je CineStar Joker u Splitu u cijelosti renoviran te će prvi na hrvatsko tržište donijeti novitete kao „KIDS dvoranu“ s toboganom i igraonicom te „Royal beds“ udobne kožne ležajeve za dvoje koji će biti dostupni u svim dvoranama tog omiljenog splitskog kina.

Također, tu je još jedna velika novost u CineStarovoj ponudi, idealna za sve koji žele još bržu i sigurniju uslugu, a to je mogućnost  kupnje hrane i pića tj. menija on line istovremeno s kino ulaznicama. Dostupni meniji su s kokicama i nachosima te pićem i čokoladicom. Menije kupljene on line, posjetitelji će moći preuzeti na blagajni prije filma.

CineStar otvaranjem kina od samog starta najavljuje izuzetno bogat i uzbudljiv filmski program. U prvom tjednu publika će moći pogledati čak nekoliko premijera: eksplozivni psihološki triler „Bijesan“ (Unhinged) s Oscarom nagrađenim Russellom Croweom u glavnoj ulozi, kao i beskrajno romantičnu i inspirativnu glazbenu priču „Još uvijek vjerujem“ (I Still Believe). Za one najhrabrije tu je napeti horor Brahms: Dječak II (Brahms: Boy II), a vaši najmlađi, kao i odrasli željni bezbrižne zabave, mogu uživati u sinkroniziranim animacijama „Naprijed“ (Onward) i „Kapetan Sabljozubi i magični dijamant“ (Captain Sabertooth and the magic diamond).

Film s jednim od najizdašnijih budžeta ikad snimljen u Hollywoodu, dugoočekivani „Tenet“, kojeg potpisuje najuspješniji redatelj današnjice, Christopher Nolan, u CineStar kina stiže 27. kolovoza, a tjedan uoči premijere filma će fanovi moći uživati u globalnom eventu obilježavanja desete godišnjice od prikazivanja Nolanovog filma „Početak“ (Inception).

Od 27. kolovoza stiže i obiteljska sinkronizirana animacija „Crvencipelica i 7 patuljaka“ (Red Shoes and the Seven Dwarfs). U tjednu od 03.09. očekuje nas dugoočekivana premijera velikog Disneyjevog spektakla „Mulan“ te jezivi triler „Antebellum“, producenta filmova „Get Out“ i „Us“. Od 10. rujna u CineStar stiže nastavak filma koji je zaludio čitav svijet. Nastao prema bestseleru spisateljice Anne Todd „Poslije svega: Sudar“ (After We Collided) je nastavak mega uspješnice „Poslije svega“ iz 2019. godine. U tom ga tjednu prate i otvaranja kriminalističkog misterija „Ubojice s razglednice“ (Postcard Killings) te prva animirana, cjelovečernja zabava o najpoznatijem psu na svijetu „Scooby-Doo!“.

Ponovno otvaranje kina te najavljeni noviteti za Gold Class i splitski CineStar u Jokeru, kao i On line kupnja menija sigurno će razveseliti kino publiku  stoga vas CineStar poziva da zajedno s njima nastavite ovo ‘kino putovanje’ koje je iznenada stalo u ožujku. Jer CineStar kina zbližavaju ljude, okupljaju obitelji i stvaraju emocije.

Na vrijeme osigurajte svoju ulaznicu  koju ćete uskoro moći kupiti putem iCineStar aplikacije ili online na www.cinestarcinemas.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari