UMRO WES CRAVEN: S nama zauvijek ostaju Freddy Krueger i serijal “Vrisak”

Američki majstor filmova strave Wes Craven, redatelj kultne serije filmova “Vrisak” i “Strava u Ulici brijestova”, umro je u 76. godini, objavila je njegova obitelj.

“S tugom vas izvješćujemo da je Wes Craven umro u nedjelju od posljedica tumora na mozgu. Umro je u svojem domu u Los Angelesu okružen obitelji, posebice suprugom Iyom Labunkom.” – stoji u priopćenju.

Craven je imao sina Jonathana, kćer Jessicu i snahu Ninu Tarnawsky.

Snimio je više od osam inačica “Strave u Ulici brijestova””, a osamdesetih godina nekoliko epizoda kultne fantastične serije “Zona sumraka”, uz četiri nastavka filmske uspješnice “Vrisak”.

Redatelj i scenarist, bio je ujedno i otkrivač talenata. Odabirući glumce za “Stravu u Ulici brijestova” uočio je izvjesnog Johnnyja Deppa, tada potpuno nepoznatog, a dao je i jednu od svojih prvih uloga Sharon Stone u “Deadly Blessing”, te Bruceu Willisu u epizodi tv serije “Zona sumraka”.

“Danas je svijet izgubio velikog čovjeka, mojeg prijatelja i mentora Wesa Cravena”, napisala je na Twitteru Courteney Cox, jedna od junakinja “Vriska”.

Podrijetlom iz Ohia, Wes Craven je predavao i engleski, a diplomirao je filozofiju. Za svoj rad na filmu osvojio je deset nagrada na raznim filmskim festivalima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari