VEČERAS U PALACHU Ciklus KineDok u Rijeci završava filmovima “Majke i kćeri” i “Novi svijet”

Iz filma New World

Večeras se u Palachu s početkom u 20 sati održava posljednja projekcija međunarodnog projekta KineDok te ovaj ciklus završava uz dva kratka slovačka dokumentarca “Majke i kćeri” i “Novi svijet”. Ulaz na projekcije je besplatan

Prošle godine pokrenuto je pilot-izdanje KineDoka, a na 19 različitih lokacija diljem Hrvatske održano je preko 120 projekcija autorskih dokumentaraca pred preko 1500 posjetitelja. Filmovi su se gledali u bircevima, na trgovima, u galerijama i muzejima, a katkad i u noćnim klubovima – ali uvijek pred vjernom publikom i zaljubljenicima u dokumentarce.

Majke i kćeri

Četiri generacije žena iz iste obitelji nastavljaju svoj život bez pomoći muškaraca u malom selu na sjeveru Slovačke. Osim što dijele iste gene, izgleda da su živjele i slične živote, pa se postavlja neizbježno pitanje, prenosi li se sudbina „s koljena na koljeno“? Čeka li isto i devetogodišnju Natálku koja tek treba zakoračiti u život?

mothers-and-daughters_01

Novi svijet

„Novi svijet“ je drama o usamljenoj ženi koja živi u ruševnoj kući, omeđena vlastitim psihičkim poremećajem. Njezina imovina se topi, kao i nada da će se vratiti normalnom životu. Jedina veza s vanjskim svijetom su joj rođakinja i bivši prijatelj Laco, koji ju pokušava ponovno pridobiti. Je li njima zaista stalo do Anne ili samo žele njezinu imovinu?

KineDok, kojeg u Hrvatskoj organizira udruga Restart iz Zagreba, ove godine predstavlja se i u Rijeci u suradnji s udrugama Ri Rock i Kombinat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari