ČAK 14 NOMINACIJA ZA OSCARA! Izjednačio se s ‘Titanicom’: ‘La La Land’ brojem nominacija najavio žetvu nagrada

Idi na originalni članak

Nakon apsolutnog trijumfa na dodjeli Zlatnih globusa, mjuzikl ‘La La Land’ Damiena Chazellea, poharao je i ovogodišnje nominacije za Oscara

Oglas

Nakon apsolutnog trijumfa na dodjeli Zlatnih globusa, mjuzikl “La La Land” Damiena Chazellea, ljubavna priča o mladoj glumici u usponu i jazz glazbeniku koja je oduševila i riječku kino-publiku, ‘poharala’ je i ovogodišnje nominacije za Oscara – s njih četrnaest izjednačila je dosadašnji rekord s filmovima “Sve o Evi” i “Titanic”.

Po osam nominacija dobili su “Moonlight” Barrya Jenkinsa, filmska priča o sazrijevanju siromašnog crnog dječaka koji se hvata u koštac sa svojom seksualnošću i “Dolazak” Denisa Villeneuvea, znanstveno-fantastični misteriozni triler o dolasku izvanzemaljaca.

“Moonlight” je nominiran, među ostalim, u kategorijama najboljeg filma i režije, sporedne muške i ženske uloge (Mahershala Ali i Naomie Harris), a “Dolazak” u kategorijama najboljeg filma i režije.

S po šest nominacija, među kojima i za najbolji film, slijede filmovi “Manchester by the Sea” Kennetha Lonergana, o čovjeku koji se nevoljko vraća u rodni gradić kako bi brinuo za problematičnog nećaka, “Greben spašenih”, ratna drama u režiji Mela Gibsona o prvom vojniku u 2. svjetskom ratu koji je odbio nositi oružje te “Lav” Gartha Davisa, o petogodišnjaku izgubljenog na ulicama Calcutte, kojega posvoji par iz Australije.

Među devet nominiranih za najbolji film su još “Fences” Denzela Washingtona, “Hell of High Water” Davida Mackenzieja i “Hidden Figures” Theodora Melfija.

Ovogodišnja, 89. dodjela Oscara, koju će voditi Jimmy Kimmel, održat će se 26. veljače.

Exit mobile version