U RIJEČKOM ART-KINU: Svečana premijera komedije „Dnevnik mašinovođe“ redatelja Miloša Radovića

Hrvatskoj će premijeri u Rijeci gostovati, uz redatelja, i glavni glumac Lazar Ristovski te hrvatski producent filma Ivan Maloča

U četvrtak, 22. prosinca s početkom u 20 sati premijerno će se u Art-kinu prikazati komedija Miloša Radovića Dnevnik mašinovođe. Hrvatskoj će premijeri u Rijeci gostovati, uz redatelja, i glavni glumac Lazar Ristovski te hrvatski producent filma Ivan Maloča.

Polazište je filma činjenica da svaki mašinovođa (strojovođa), tijekom svoje profesionalne karijere, slučajno ubije 20-ak ljudi. Žrtve su obično samoubojice, nepažljivi, pijani, ili samo odsutni ljudi. Ovo je tragična komedija o nevinim ubojicama i njihovim životima.

Riječ je o toploj melodrami o ljudskosti i ljubavi.

Dnevnik mašinovođe kandidat je Srbije za nagradu Oscar za najbolji film na stranom jeziku, nagradila ga je i publika Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi ove godine, dobitnik je Posebnog priznanja Festivala europskog filma Palić te nagrade Grand Prix na Međunarodnom filmskom festivalu u Brusselu.

Uz Lazara Ristovskog, uloge tumače i Mirjana Karanović, Petar Korać i Tihomir Stanić.

Režiju i scenarij potpisuje Miloš Radović, produkciju Lazar Ristovski i Petar Ristovski. Film je snimljen uz potporu Filmskog centra Srbije i Hrvatskog audiovizualnog centra u produkciji Zilion filma (Srbija) te Interfilma (Hrvatska). 2i Film je distributer filma Dnevnik mašinovođe u Hrvatskoj.

Festivali i nagrade:

Međunarodni filmski festival u Moskvi 2016 – Nagrada publike / Međunarodni filmski festival Cinema City 2016 / Festival europskog filma Palić 2016 – posebno priznanje / Academy Awards – Srpski kandidat za nagradu Oscar za najbolji film na stranom jeziku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari