U RIJEČKOM ART-KINU: Svečana premijera komedije „Dnevnik mašinovođe“ redatelja Miloša Radovića

Hrvatskoj će premijeri u Rijeci gostovati, uz redatelja, i glavni glumac Lazar Ristovski te hrvatski producent filma Ivan Maloča

U četvrtak, 22. prosinca s početkom u 20 sati premijerno će se u Art-kinu prikazati komedija Miloša Radovića Dnevnik mašinovođe. Hrvatskoj će premijeri u Rijeci gostovati, uz redatelja, i glavni glumac Lazar Ristovski te hrvatski producent filma Ivan Maloča.

Polazište je filma činjenica da svaki mašinovođa (strojovođa), tijekom svoje profesionalne karijere, slučajno ubije 20-ak ljudi. Žrtve su obično samoubojice, nepažljivi, pijani, ili samo odsutni ljudi. Ovo je tragična komedija o nevinim ubojicama i njihovim životima.

Riječ je o toploj melodrami o ljudskosti i ljubavi.

Dnevnik mašinovođe kandidat je Srbije za nagradu Oscar za najbolji film na stranom jeziku, nagradila ga je i publika Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi ove godine, dobitnik je Posebnog priznanja Festivala europskog filma Palić te nagrade Grand Prix na Međunarodnom filmskom festivalu u Brusselu.

Uz Lazara Ristovskog, uloge tumače i Mirjana Karanović, Petar Korać i Tihomir Stanić.

Režiju i scenarij potpisuje Miloš Radović, produkciju Lazar Ristovski i Petar Ristovski. Film je snimljen uz potporu Filmskog centra Srbije i Hrvatskog audiovizualnog centra u produkciji Zilion filma (Srbija) te Interfilma (Hrvatska). 2i Film je distributer filma Dnevnik mašinovođe u Hrvatskoj.

Festivali i nagrade:

Međunarodni filmski festival u Moskvi 2016 – Nagrada publike / Međunarodni filmski festival Cinema City 2016 / Festival europskog filma Palić 2016 – posebno priznanje / Academy Awards – Srpski kandidat za nagradu Oscar za najbolji film na stranom jeziku.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari