VIKEND U RIJEČKOM ART-KINU: Kako je Koko postao detektiv možete saznati na premijeri „Uzbune na Zelenom Vrhu“

U petak 27. siječnja u 20 sati povodom Dana sjećanja na holokaust prikazuje se drama redateljice Margarethe von Trotta „Hannah Arendt“ o ženi koja je izvještavala o suđenjima za ratne zločine nacista Adolfa Eichmanna

Ovaj vikend u riječkom Art kinu Croatia donosi premijeru filma Uzbuna na Zelenom Vrhu.

U subotu 28. siječnja s početkom u 18 sati uz premijeru filma gostovat će i redateljica Čejena Černić, producentica Ankica Jurić Tilić (Kinorama) i članovi mlade glumačke ekipe – Marko Tocilj koji tumači ulogu Koka, Alex Rakoš (Tomo), Lucija Philips (Emica), Tin Gregorić (Božo) i Jakov Piljek (Crni). U ovom prednastavku filmskog serijala o Koku saznat ćemo kako je Koko postao detektiv.

Od četvrtka u Art kinu se prikazuje i „American Honey“ Andree Arnold, dobitnik Nagrade žirija na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu. U ovoj dinamičnoj, lirskoj odiseji gledatelji prate skupinu razuzdanih adolescenata koji putuju Amerikom baveći se prodajom časopisa.

Vikend donosi i Glasnije od bombi Joachima Triera s izvrsnom Isabelle Huppert i Jessejem Eisenbergom.

Mini Art-kino donosi u petak dramu Nevine u režiji Anne Fontaine, dramu Marguerite koja nas vodi u 20-e godine prošlog stoljeća te romantičnu dramu Moj kralj u režiji Maïwenn s Vincentom Casselom i Emmanuelle Bercot.

U petak 27. siječnja s početkom u 20 sati povodom Dana sjećanja na holokaust prikazuje se drama Margarethe von Trotta Hannah Arendt koja nudi pogled u život filozofkinje i teoretičarke politike koja je izvještavala za The New Yorker o suđenjima za ratne zločine nacista Adolfa Eichmanna.

Uzbuna na Zelenom Vrhu
premijera, 28.1. u 18 sati

Koko i njegovi prijatelji provode ljetne praznike na obalama jezera uz idilični Zeleni Vrh, družeći se i igrajući. Bajkovitu seosku idilu naruše neobični događaji koji uznemire i djecu i sve seljane: kradljivci pod okriljem noći pljačkaju kuću za kućom, odnoseći→ više

American Honey

Dobitnik Nagrade žirija na ovogodišnjem Cannesu, ‘American Honey’ je dinamična, lirska odiseja u kojoj skupina razuzdanih adolescenata putuje srednjezapadnom Amerikom baveći se prodajom časopisa. Zasićena teškim životom, mlada Star bježi od svoje disfunkcionalne obitelji i pridružuje se grupi mladih..

Dan sjećanja na Holokaust: Hannah Arendt
27.1. u 20 sati

Pogled u život filozofkinje i teoretičarke politike koja je izvještavala za The New Yorker o suđenjima za ratne zločine nacista Adolfa Eichmanna. Politika i filozofija, banalno i manje banalno zlo, granice ljubavi i prijateljstva, pravo i moral(nost)…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari