ODLIČNI NASTUPI U KASTVU

A. sklonište, Blues experience i Sarah & The Romans – sjajna uvertira za Bareta i Majke večeras!

‘Jer za ljubav treba imat dušu’ orilo se sinoć na samom kraju prvog kastavskog koncerta u sklopu ovogodišnjeg Jerry Ricks Blues Festivala

Dva bisa i dva sata punokrvnog rock ‘n’ rolla bilanca je sinoćnjeg nastupa legendarnog Atomskog skloništa predvođenog neuništivim frontmenom i basistom Brunom Langerom. 

– Prošlo je više od 56 godina od kada sam prvi put stao na binu i još uvijek ovo radim s posebnom ljubavlju. Zapamtite ljubav pokreće sve, istaknuo je Langer i krenuo nizati hitove zajedno sa svojim pomlađenim bandom u sastavu – Matija Dadić (gitara)  i Eric Vojak (bubanj). 

Publika na Crekvini jedva je dočekala čuti pjesme iz dugogodišnje karijere, a Pakleni vozači, Rahela, Johnny,  Olujni mornar, Mrav, Pomorac sam majko, Ne cvikaj generacijo, Žuti kišobran, Bez kaputa, Gazi opet čizma, Extrauterina samo je dio set liste s kojom su se legendarni Puležani predstavili kastavskoj publici koju je dobrano zagrijao slovenski band Blues experience. 

Stari znanci kvarnerske blues publike izniman dojam ostavili su na prvom izdanju Festivala kada su se publici predstavili s bandom Wacky Blues Professors. Naime, Blues Experience je nastao temeljem suradnje nekih od najznačajnijih slovenskih blues i jazz glazbenika koji dijele ljubav prema bluesu. Marko Črnčec je svjetski poznati jazz pijanist sa stalnom boravišnom adresom u New Yorku, Igor Leonardi i Tadej Kampl su svestrani glazbenici koji su sudjelovali u brojnim međunarodnim projektima, Julian Erič na gitari i Zlatko Đogič na bubnjevima i ovog puta nisu publiku pustili ostavili ravnodušnom, a predstavili su se raznovrsnim blues repertoarom, a nastup je zaključen sjajnom obradom ‘Hound dog’. 

– Kada sam dolazio u Kastav žao mi je bilo što nećemo nastupiti na Fortici jer mi je mjesto predivno, no kad sam stigao na Crekvinu i ugledao ovo monumentalno zdanje bilo mi je drago da imam čast zasvirati ovdje. Moram se zahvaliti publici na prijemu, a organizatorima na pozivu na ovaj sjajni festival, napomenuo je po završetku koncerta Julian Erič. 

Njegov kolega, Igor Leonardi, također nije skrivao zadovoljstvo, nastupom. 

– Sjajno nam je bilo, a i publika je bila sjajna. Osjetilo se da su stigli posjetitelji koji vole blues, koji su imali mogućnost sjesti i poslušati koncert, dodao je Leonardi. 

Priliku za nastup pred domaćom publikom sjajno je iskoristio mnogobrojni riječki sastav Sarah & The Romans koji je publici isporučio sjajan koktel  bluesa, countryja, bluegrassa i rock’n’rolla, te napravio odličnu uvertiru za glazbena uzbuđenja koja su okončana u ponoć.

No, pred ljubiteljima bluesa još je na rasporedu posljednja večer ovogodišnjeg festivala, a na Crekvinu večeras, 31. srpnja, stiže sjajna kombinacija koju će otvoriti domaće snage iz akustičnog dua The Dudes, dok line up predvodi Goran Bare i Majke koje nije potrebno posebno predstavljati domaćoj publici.

Beskompromisni rock’n’roll u kombinaciji s iznimnim vokalom i brojnim hitovima priskrbili su mu status jedne od najsjajnijih zvijezda hrvatske glazbene scene. Brojni Porini i druge nagrade potvrđuju da je i struka prepoznala Bareta kao izvanrednog glazbenika. Po svojoj prirodi nepredvidiv i neobuzdan kada je u punoj formi od Gorana Bareta možemo očekivati samo ono najbolje.

Prije Majki nastupit će talijanski duo The Cyborgs, a o njihovoj kvaliteti dovoljno govori činjenica da Bruce Springsteen gotovo nikada nema običaj angažirati predgrupe na svojim nastupima osim u rijetkim slučajevima iznimnih izvođača na koje želi skrenuti pozornost.

Jedna od takvih iznimki su The Cyborgs, definitivno najotkačenija i najoriginalnija talijanska blues formacija. Duo koji nastupa s maskama za zavarivanje svakako je vizualno neobična pojava čak i za pop svijet, a njihovi visokoenergetski nastupi garantiraju dobru zabavu. Blues-metal, punk blues ili kako god definirali njihov izričaj jedinio je sigurno da The Cyborgs nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Vrijedi istaknuti da su se organizatori dodano potrudili te da su pripremili prijenos s Crekvine koji se može gledati na trgu Matka Laginje. Koncerti počinju u 20 sati uz slobodan ulaz, a sve će se održati prema posljednjim epidemiološkim preporukama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari