JESTE LI ZA LUDI MAŠKARANI PLES? Pogledajte kratki pregled maškaranih događanja na području grada Bakra

Uskoro nam počinje peto godišnje doba i vrijeme vladavine maškara u Rijeci i na širem riječkom području, a niti ove godine neće manjkati zabavnih događanja na području grada Bakra. Već ovu subotu 13. siječnja kreću tradicionalni maškarani tanci.

Maškarani tanci u periodu od 13. siječnja do 10. veljače održavati će se u Domovima kulture Škrljevo, Hreljin i u prostorijama udruge „La Bamba“ u Bakru. Za vas smo pripremili kratki pregled najzanimljivijih događanja u Bakru i njegovoj okolici. 

 

ŠKRLJEVO

Kao i svake godine u Domu kulture Škrljevo održavaju se maškarani tanci i to svaku subotu od 13. siječnja do 10. veljače od 21 i 30 do 4 sata ujutro. Za ugostiteljsku ponudu s pristupačnim cijenama zaduženi su Barkoncept.hr i Me Gusta gourmet pub, a za veselu atmosferu glavni “krivci” bit će “Trio Andreas”. Ulaz je besplatan. Dodatne informacije i rezervacije možete zatražiti preko e-mail adrese: skrljevskemaskari@gmail.com
 

HRELJIN

I ovo godine pozivamo sve ljude dobre volje na maškarane tance u Domu kulture Hreljin.
Za dobru atmosferu pobrinut će se Kumpanija Nebuloza, a ugostitelj je Barutana Hreljin.

Ulaz za maske je 10 kuna, a za ostale građane 20 kuna. Očekuju vas bogate tombule i nagrade za maske. Rezervacije stolova su besplatne.

 

BAKAR

Od subote 13. siječnja s početkom u 21 i 30 sati započinju maškarani tanci i u Bakru, u prostorijama udruge „La Bamba“ gdje vas čekaju svakakva iznenađenja i najorginalnije maškarane zabave.
Ulaz za članove udruge ” La bamba ” je besplatan, a za sve ostale cijena iznosi 20 kuna.
Pozvani su svi koji vole zabavu, maškare, smijeh i ples, na ove po svemu drugačije tance.

 

Subota 27. siječnja 2018.   Smotra zvončara „Zvona i kanat za bakarski kraj“

Turistička zajednica Grada Bakra, Grad Bakar i Kukuljanski zvončari pozivaju vas na smotru zvončara pod nazivom „Zvona i kanat za bakarski kraj“ u subotu, 27. siječnja 2018. s početkom u 10 sati. Povorka kreće sa Kukuljanova i prolazi kroz cijelo mjesto i završava ispred Doma kulture Kukuljanovo, u kojem će se održati maškarani tanci uz grupu Trio Vox s početkom u 19 sati.

 

Nedjelja 28 siječnja 2018.  Maškarana povorka umirovljenika

Udruga umirovljenika Grada Bakra organizira 8. Maškaranu povorku umirovljenika kroz Bakar. Okupljanje je zakazano ispred hotela Jadran u 14 sati.

 

Subota 04. veljače 2018. „Maškarani auto rally Pariz-Bakar“

Maškarani autorally Pariz-Bakar  nastao je kao parodija na poznati rally Pariz-Dakar na kojem je 1990. godine nastupao poznati hrvatski automobilist Tihomir Filipović.

Ovogodišnji 27. Maškarani autorally Pariz – Bakar održava se u subotu, 04. veljače 2018. godine sa startom u 10 sati na Parizu podno Trsata (Ulica Krimeja). Suorganizatori rally-a su:  Grad Rijeka, TZ Grada Rijeka, Grad Bakar, TZ Grada Bakra, Općina Kostrena, Općina Čavle, TZ Općine Čavle, KU Špažićari, Škrljavske maškari i Bakarske maškare.

Rally se vozi prema Posebnom pravilniku oslanjajući se na sportska pravila Hrvatskog Auto i Karting Saveza. Sastoji od vožnje po zadanom putu – itinereru i posebnih ispita spretnosti- vožnjom među čunjevima na poligonu.
Dužina samog rally-a je 37.8 km, vrijeme vožnje je oko 120 minuta. Specifičnost ovog autorally-a jest što svi sudionici, njihova vozila kao i svi suci moraju biti maskirani, pokazujući svoju maštovitost i kreativnost.

 

DJEČJE REDUTE

20. siječnja 2018. – Škrljevo od 17 do 20 sati

04. veljače 2018. – Kukuljanovo od 17 do 20 i 30 sati

 

PALJENJE MESOPUSTA – Utorak, 13. veljače 2018.

Bakar, Hreljin, Kukuljanovo, Škrljevo

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari