LET S TALK ABOUT MUSIC: Uspješno završio prvi ciklus glazbenih radionica

Novi glazbeno – edukacijski program, Let’s Talk About Music uspješno je završio svoj prvi ciklus.

Naime, od ožujka do travnja ove godine na predavanjima koja su se održavala u koncertnom prostoru kluba Beertija, polaznici su imali prilike upoznati i saznati osnove organizacije koncerta, primjenu digitalnog marketinga, uvod i  primjere dobre prakse bookiranja kao i osnove vizualnog identiteta odnosno dizajna. Osim članova organizacije, Distune promotiona, svoje iskustvo su prenijeli i gosti: Lucija Ivšić  (Punčke, LAA, Cereal Booking), Antonio Karača i Petra Vrdoljak (studio Radnja).

Foto: Damir Jevtić

Glazbeni dio čiji je cilj bio prezentirati nove lokalne projekte široj riječkoj publici, otvoren je koncertom multidisciplinarne umjetnice Stephany Stephan i etno skupine “Če bo bo če na na” u prostorijama Filodrammatice. Zatim su slijedili koncerti u Beertiji: Muhe, koje su predstavile svoj novi EP “Projekcije” te mlade nu metal snage Mamut i Zenoth. Glazbeni dio završit će nastupom grupe Fanaa na Velvet festivalu.

Foto: Renato Buić

I kao šećer na kraju, u suradnji s klubom Močvara, održana je Močvarina putujuća radionica audioinženjeringa, uz stručno vodstvo Filipa Packa (tonski tehničar Močvare i voditelj/koordinator tehnike u zagrebačkom Pogonu). U tri dana  polaznici su imali prilike upoznati se s osnovama tonskog posla koje je uključivalo i osnove ozvučenja instrumenata, miksanja, spajanja opreme, teorije zvuka.

S obzirom na odlične reakcije svih uključenih (polaznici, gosti, glazbenici) u planu je i nastavak ciklusa Let’s Talk About Music. Sam projekt  je financijski podržan od strane Grada Rijeke- odjela za kulturu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari