Na opatijskoj Ljetnoj pozornici sinoć otvoren 17. Liburnia Film Festival

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Sinoć je otvoren 17. Liburnia Film Festivala u prostoru male Ljetne pozornice. Festival su otvorili organizatori Oliver Sertić i Jelena Androić.

Od 26. do 30. kolovoza u konkurenciji će se prikazati 19 recentnih hrvatskih dokumentaraca od kojih će četiri imati svjetske premijere. Bit će to filmovi “Baka” Borne Zidarića, “Hipokritovi sinovi” Antona Mezulića, “Nihilist” Renate Lučić i “Pluf!” Elvisa Lenića.

U programu je i više od 10 filmova izvan konkurencije i u off programu što, zajedno s edukacijama, razgovorima o filmu te glazbenim programom, ovaj festival čini razlogom dolaska brojnih filmofila u Opatiju na izmaku ljeta.

Tema 17. izdanja festivala jest posrnula hrvatska brodogradnja, pri čemu se misli na recentna događanja u „Uljaniku“ i „3. maju“. Zbog njihove nemjerljive važnosti za hrvatsko društvo i lokalnu zajednicu, festival koji i u svom logotipu nosi znak broda, izvan konkurencije će prikazati nekoliko filmova na temu brodogradnje te tako iskazati bar simboličku posvetu, kazali su organizatori festivala.

Više o programu festivala i rasporedu filmova pogledajte OVDJE

Bili smo na sinoćnjem otvaranju i zabilježili neke trenutke:

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari