(FOTO) Neponovljivi šarmer moćnog glasa Tom Jones opčinio opatijsku Ljetnu pozornicu, tražila se karta više

Velikan pop i rock glazbe Tom Jones jučer je na Ljetnoj pozornici u Opatiji pokazao kako niti poodmakla životna dob ne utječe na kvalitetu moćnog glasa niti energiju kojom zrači legendarni Velšanin.

Na aktualnoj turneji na kojoj promovira svoj najnoviji album “Surrounded by Time” zdravlje pjevača je ipak narušeno, a išijas i bol u leđima i nogama je kulminirala na nedavno otkazanom koncertu u Budimpešti. No, unatoč snažnoj boli, hrabro je izašao pred oduševljene posjetitelje na ispunjenoj Ljetnoj pozornici kako bi im priuštio privilegij uživanja u neponovljivom baršunastom vokalu.

Miran i strastven istovremeno, snažne karizme, 82-godišnji pjevač priredio je nezaboravnu večer te otklonio sumnje i zle glasine kako neće izdržati opatijski koncert. Tijekom koncerta više se puta ispričao publici na sjedenju, nastojeći nadoknaditi plesne pokrete svojim moćnim glasom koji je odzvanjao pozornicom. Kada se uzme u obzir cijena ulaznica i očekivanja od koncerta ostaje dojam da je koncertu nedostajao vrhunac koji bi podigao na noge dobro raspoloženu publiku, tek posljednja pjesma to je uspjela. No, ipak malo prekasno.

Veliki dio koncerta zauzelo je predstavljanje aktualnog albuma s kojeg se mogu izdvojiti snažne i upečatljive pjesme “Talking Reality Televison Blues”, “Pop Star”, “One More Cup of Coffee”. Jones je podijelio s publikom ljubav prema Bobu Dylanu te Princeu, izvevši i dvije pjesme njima u čast. Također, nisu izostali ni neizostavni evergreeni “Delilah”, “It’s not unusual”, “What’s new pussycat” te vječna “Sex bomb”. Moćan glas popraćen je sjajnom svirkom pratećeg benda koji je zvučao doslovno isto kao i na albumu.

Unatoč zdravstvenim poteškoćama, ne možemo reći kako je vrijeme ovog pjevača prošlo, jer vrijeme za one koji žive za svoju glazbu i za publiku, dajući uvijek sve od sebe, ne prolazi. Veselimo se i nadamo ponovnom koncertu u Hrvatskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari