Poznati riječki glazbenik spustio klavir u korito Rječine zbog snimanja videospota, evo kako to izgleda

Foto: Dinko Šimac/video

Poznati riječki jazz pijanist, Zvjezdan Ružić zasvirao je klavir u magičnom ambijentu Rječine.

Radi se o videospotu za skladbu “Abundance & Peace” te naslovnicu za novi album “Delightful F” projekta “Pianotron,” koju je ovaj riječki pijanist snimao na posebnom mjestu i u posebnim uvjetima.

Naime, na početku svoje glazbene karijere, Ružić je odlučio naslovnicu svog albuma prvijenca “The Knightingale Cabaret” ukrasiti slikom starog mlina u Žaklju, na Rječini. Tada je i zasvirao pianino unutar ruševina mlina.

Nakon četiri godine odlučio se vratiti na lokaciju koja ga očito ispunjava inspiracijom i predstavlja nadahnuće njegovim glazbenim djelima.

A priča o nastanku snimanja spota pomalo je i filmska. Naime, Ružić je u oglasniku pronašao stari koncertni klavir za koji je znao da ga želi imati prilikom snimanja. A vlasnica klavira, koje li slučajnosti, bila je upravo pjesnikinja s Hreljina, Marina Tijan Hajdinić.

Najveći problem svakako je predstavljalo postavljanje pozornice na vodi, za što je bilo potrebno i roniti te postaviti temelje na neravnom i muljevitom tlu.

Pozornica je postavljana skoro čitav dan. Nakon tog zahtjevnog posla, uslijedio je još zahtjevniji, nošenje teškog klavira na samu rijeku te kasnije njegovo iznošenje, za što je trebalo imati jako puno snage radnika koji su to i ostvarili.

Sam proces snimanja spota nije bio ugodan, snimanje u prilično hladnoj vodi, uronjen do pojasa i snalaženje po nepredvidljivom kamenju na dnu rijeke za Ružića ipak nije predstavljalo nepremostiv problem.

Spot je uspješno snimljen pod palicom redatelja Dinka Šimca, a moći će se pogledati već krajem kolovoza.

Fotografije nevjerojatnog pothvata donosimo u nastavku:

Foto: Dinko Šimac

VIDEO DANA: