ROCK-KAOS PROTKAN NOSTALGIJOM: Grupa Grad odličnim koncertom obilježila prvih 30 godina postojanja

ROCK-KAOS PROTKAN NOSTALGIJOM: Grupa Grad odličnim koncertom obilježila prvih 30 godina postojanja

Danima unaprijed rasprodani koncert kultne riječke grupe Grad činjenica je koja dovoljno govori o raspoloženju i očekivanjima riječke publike od slavljeničkog koncerta kultne grupe u njihovu gradu (30 godina postojanja!).

No, sinoćnja svirka u riječkom Pogonu kulture ispunila je i više od očekivanog! Sjajna atmosfera na pozornici instantno se prenijela na publiku koju je većinom sačinjavala ekipa koja je osamdesetih godina prošlog stoljeća bila u cvijetu mladosti i kojoj je grupa Grad simbol vremena njihova odrastanja. No bilo je u do kraja ispunjenom Pogonu kulture i podosta mlađih obožavatelja Grada koji itekako dobro poznaju opus grupe koji su na poticaj pjevača i frontmena Deana Škaljca, zdušno pjevali tijekom čitavog koncerta.

GRAD3

Bend u kojem je kose na glavama sve manje, ali izvođačke energije uopće ne manjka složio je sjajan set pjesama gdje su se našle kultne „Ljudi“, „Eni“, riječka rock-himna „Ima li nešto“, „Kreni sama“, „San“ te mnoge druge koje su oduševile prisutne – sve na “pogon” nevjerojatno energičnog pjevača Deana Škaljca koji s njegovom prepoznatljivom bojom glasa unatoč “ozbiljnim” godinama, fizičkim vladanjem pozornicom ne zaostaje puno za svojim mlađim kolegama. Fizički i vokalno besprijekorno!

GRAD2

Slično možemo reći i za ostale članove benda koji su se dobrano oznojili i pokazali kako su odlično usvirani. Bubnjar Bobo Grujičić kao u mladim danima skinuo se do pasa, pokazavši ujedno i vrlo veliku otpornost na strujanja osjetno hladnog zraka pozornicom i “backstageom”. Basist Zoran Žmirić pokazao je kako unatoč pretežitim bavljenjem književnošću nije zaboravio “oplesti” po bas gitari istom onom žestinom kao i u mladosti. Gitaristi Orijen Modrušan i Igor Stevanović praćeni Danijelom Benčikom na klavijaturama isporučili su energične rifove kojima su pošteno prodrmali publiku za koju je Dean Škaljac lucidno primijetio kako je “previše vatrena“ za riječke prilike, ostavši na trenutak začuđen mnogima koji su bili na nečijim ramenima, skidali majice te dizali ruke i zajednički pjevali s bendom; duhovito zaključivši kako će “bend morati platiti publici”.

GRAD8

Poseban trenutak koncerta bilo je ukazanje domaćeg pjevača, legendarnog Duška Jeličića Duleta na pozornici, koji je u ime Hrvatske glazbene unije uručio nagradu grupi Grad za doprinos glazbi povodom njihovog okruglog jubileja. Simpatični Dule nije izdržao pritiske sjajno raspoložene publike, a da ne zapjeva kultnu „Beli, Cres i Lubenice“.

GRAD4

Sinoćnji koncert odlična je preporuka da grupu Grad poslušate i na Korzu na Silvestrovo kada će opet zasvirati pred Riječanima te ih uz svoj prepoznatljivi zvuk uvesti u svoju 31. godinu – a sve ostale u Novu 2016. godinu.

GRAD7 GRAD6 GRAD5

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari