S emitiranjem krenuo Radio Roža, pratite ih uživo na Facebooku, puštaju vinil ploče, disco, rock, reggae…

Foto: Facebook/Radio Roža

Radio Roža je internet radio stanica petnaestak entuzijasta koji imaju slične interese.

Nastao je iz želje i potrebe za praćenjem nezavisne kulturne scene i raznih kulturnih aktera u Rijeci, promocijom najrazličitijih “underground” žanrova, te strasti prema gramofonskim pločama.

Iako već neko vrijeme djeluje online 30. srpnja ove godine u 11 sati službeno su započeli s emitiranjem iz prostora u Omladinskom kulturnom centru Palach.

Osnovan od strane nekolicine prijatelja i entuzijasta ponaprije iz zabave, ali i revolta prema komercijalnim sadržajima, istodobno se počelo djelovati kao internet radio, ali i kao grupa selektora koja s vinila vrti mahom ex yu funk, disco, rock, uz poneki izlet u reggae, dub, gipsy i mnoge druge vode.

Ubrzo su uslijedili nastupi po riječkim klubovima, ulicama, sajmovima i kinima, nekoliko festivala u regiji – Komšilook, Velvet festival, “Trk u šumu”, pa čak i u Domu za starije i nemoćne osobe “Mali Kartec” – Krk.

Uz nastupe, počeli su se organizirati i prijenosi uživo s raznih koncerata i nastupa, te se polako razvijala potreba za prostorom za rad i stvaranjem radija zajednice.

Nakon prijave i dobivanja projekta „Žiroskop – Civilno-javno partnerstvo u upravljanju prostorima kulture u Rijeci“ Radio Roža službeno postaje radio zajednice u sklopu Udruge Ri Rock, a zajedno s partnerima na projektu – Drugo More, Filmaktiv, Prostor +, Savez udruga Molekula i Grad Rijeka, započelo je novo poglavlje djelovanja gdje će glavna zadaća biti pratiti i stvarati sadržaj u prostorima Palacha, Filodrammatice i HKD-a na Sušaku.

Radio svoj dom dobiva u Omladinskom kulturnom centru Palach, te od siječnja 2019. godine započinje s uređenjem i opremanjem prostora koji će služiti kao radio zajednice, promovirajući razne bendove, izvođače, selektore i druge umjetnike koji djeluju ili gostuju u Rijeci.

Slušati ih možete na web stranicama radio-roza.org ili preuzimanjem m3u datoteke, na gumbu u navigaciji koje možete otvoriti u svojem audio playeru kao na primjer WinAmp ili Windows Media Player.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari