Treće izdanje festivala uz Rječinu

SAILOR FESTIVAL: Mrle oduševio zvučnim karburatorom, a Let3 održao koncert za pamćenje

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Održan je treći po redu Sailor Sweet & Salt Music Festival pokraj skladišta Exportdrva. Unatoč relativno slaboj posjećenosti bendovi su bili odlično raspoloženi a vidljivo je koliko riječkoj publici nedostaje većih događanja u gradu.

Epidemija korona virusa uzrokovala je otkazivanje većine glazbenih događanja u cijeloj zemlji, a posebice je to pogodilo Rijeku koja je ove godine trebala zablistati u punom kulturnom sjaju. No, ipak neki festivali i programi su uspjeli preživjeti oštro kresanje financijskih sredstava.

Jedan od tih festivala jest i Sailor u umjetničkoj režiji svima znanog Damira Martinovića Mrleta. Naravno, stroge epidemiološke mjere opreza uključivale su mjerenje temperature na ulazu i davanje osobnih podataka. Novo normalno i dalje se nekima čini ne-normalno.

Ove godine festival je obojan riječkim rock bojama, nastupio je sve hvaljeniji domaći bend Projekt koji se do šireg slušateljstva probio hitom “Daj” a nove pjesme obećavaju dobar put za daljnju karijeru.

Nakon njih nastupili su “Turisti” bend znakovitog imena u kojemu nitko nije nepoznat riječkoj publici. Iva Močibob iz bivše grupe E.N.I., rock legenda Vlado Simcich Vava iz Laufera te bunjar Bobo Grujičić iz grupe Grad u novom projektu stvaraju punokrvnu bluesy rock glazbu.

Sigurno najveća senzacija uslijedila je prilikom prezentiranja zvučnog karburatora, originalne ideje Mrleta iz LET3-a. Mnogi su taj projekt ismijavali i mislili kako je to samo još jedna Mrletova šala, međutim sinoć su zasigurno ostali bez teksta. Zvučni karburator je stroj koji će koristeći zvukove i frekvencije grada na Rječini pretvarati morsku vodu u jedinstvene skulpture od soli, a trebao bi biti instaliran u blizini Exportdrva sljedeće godine.

Konačno, oko 22 i 30 uslijedio je nastup LET3-a koji su svi nestrpljivo očekivali, upravo zato jer je najavljeno kako će trajati tri sata. I stvarno je trajao.

Najbolji i najgori, najveći i najgluplji, najnašminkaniji, najglasniji, najsiroviji, najpijaniji i najlucidniji, najljepši i najodvratniji, endemski riječki bend se vratio doma u velikom stilu i održao možda najbolji koncert ove godine. Okupljene Riječanke i Riječane počastili su trosatnim epskim putovanjem u kojem smo čuli skoro sve najvažnije pjesme njihove karijere.  Zato neka bude žao svima koji su propustili jedinstveni koncert i teško ponovljivu ekskluzivu.

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari