“Šetnja s Marijom Terezijom”: Ovog vikenda prošećite Bakrom i uživajte u koncertu popularnog pjevača!

Idi na originalni članak

Prije 240 godina carica Marija Terezija proglasila je svojom poveljom Bakar slobodnim kraljevskim gradom, a 2009. godine održana je prva Pomorska bitka, nezaobilazna kvarnerska manifestacija.

Oglas

To su samo neke od važnih obljetnica u gradu koji će ovoga ljeta od 29. lipnja do 27. srpnja kroz Margaretino leto oživjeti najslavnije trenutke svoje prošlosti, ali i osigurati vrhunsku ljetnu zabavu svojim stanovnicima i posjetiteljima

Turistička zajednica i Grad Bakar pozivaju Vas na manifestaciju „Šetnja kroz povijest – Doba Marije Terezije“ u subotu,  29. lipnja s početkom u 18 sati, gdje će razne udruge i pojedinci našega kraja kroz prezentacije, radionice, degustacije, izložbe, i glazbene programe oživjeti doba baroka. 

Ovim putem TZ Bakar poziva da taj dan posjetite Bakar i prošećete starom gradskom jezgrom, posjetite suvenirnicu, barokni dvorac grofa i grofice od Štatenberga, zasladite se baroknim specijalitetima i da se pridružite interpretacijskoj turi „Šetnja s Marijom Terezijom“. 

Pridružite im se u putovanju kroz povijest na zanimljiv način upoznajte Frankopanski kaštel, Crkvu sv. Andrije ap., Kriptu i katakombe, Crkvu sv. Križa, Tursku kuću te male trgove i uličice njihovog lijepoga grada.  

ŠETNJA KROZ POVIJEST PROGRAM: 

Exit mobile version