VRIJEDI POGLEDATI

U Opatiji otvorena glamurozna izložba “Picasso i Miró: prijateljstvo sloboda”

Idi na originalni članak

Jučer je u Umjetničkom paviljonu “Juraj Šporer” svečano otvorena izložba “Picasso i Miró: prijateljstvo sloboda”.

Oglas

Postav izložbe obuhvaća više od stotinu originalnih litografija, bakroreza, drvoreza, gravura, akvatinta, pochoir-a i nekolicinu keramika iz privatnih kolekcija. Predstavljeni su radovi iz Picassovih serija Eluardova mapa, Flora i Fauna s Antibesa i Dupla flauta uz brojne individualne radove oba autora.

Photo: Nel PavleticPIXSELL

Za ovu je vrhunsku manifestaciju opatijski Umjetnički paviljon “Juraj Šporer” preuređen i prilagođen. Šporer je dobio “crveni kutak” u kojemu caruje Miró, te bijeli, odnosno žuti dio u kojemu su posložene Picassove izvedbe.

Photo: Nel PavleticPIXSELL

– Dva vrsna umjetnika koja su tijekom života prijateljevala, od danas su prisutna na jedinstvenoj izložbi u Opatiji koju s ponosom predstavljamo. Nakon što smo na međunarodnu razinu podignuli Ljetnu pozornicu, sada to isto želimo napraviti i s UP Jurja Šporera, a najbolji je način bio uz ovako poznate umjetnike kao što su Picasso i Miró. Izložba spaja priču o Picassu i Miróu, ljudima koji su težili slobodi, a koje je spajalo prijateljstvo, to je izložba s pričom, rekao je prilikom svečanog otvorenja ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković, naglasivši da je u organizaciji same izložbe sudjelovao cijeli tim ljudi, radeći mjesecima.

Photo: Nel PavleticPIXSELL

– Punih osam mjeseci je velika grupa ljudi radila na ostvarenju ove ideje i vjerujem da je rezultat senzacionalan te da će posjetitelji biti zadovoljni i dolaziti u Opatiju privučeni upravo velikim djelima Picassa i Miróa, kazala je organizatorica i idejna začetnica izložbe Iva Piglić Lazić.

Photo: Nel PavleticPIXSELL

Izložba će biti otvorena do 10. listopada 2021. godine. Ulaznice za izložbu stoje 100 kuna, a do 13. lipnja Opatijci je, uz predočenje osobne iskaznice, mogu pogledati uz popust od 50 posto.

Exit mobile version