(FOTO, VIDEO) CALEXICO RASPLESAO RIJEČANE: Amerikanci vrlo brzo uvidjeli da se najviše “palimo” na latino-ritmove!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Sinoć se na prostoru ex port Delte uvelike izmjenjivala pozitivna energija riječke publike i hvaljenog američkog benda Calexico

Bend iz Arizone koji si je ime nadjenuo po kalifornijskom pograničnom gradiću Calexico  a svira zavodljivu mješavinu indie-rock, tex-mex, americane i latino rocka već je nekoliko puta nastupao u Hrvatskoj no ovo im je bio prvi koncert u Rijeci gdje oduvijek imaju svoje obožavatelje – no jučer su prodobili i brojne nove štovatelje!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Prije njih, publiku su dobro ugrijali riječki dečki iz My Buddy Moosea koji su uvijek kvalitetnom svirkom razdragali svoje sugrađane.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Calexico su koncert otvorili pjesmom »End of the World With You«.

– Slavimo život. Nema boljeg mjesta od ovog sada ovdje”, riječi su pjevača i gitarista Joeyja Burnsa kojima je otvorio siinoćnji koncert.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Calexico, koje predvode Burns i bubnjar John Convertino te  njihovi kolege iz koncertne postave benda – Martin Wenk, Jacob Valenzuela, Sergio Mendoza, Jairo Zavala Ruiz i Scott Colberg – trenutačno su na europskoj turneji u sklopu koje promoviraju novi, deveti album »The Thread That Keeps Us«, objavljen ove godine pod diskografskom kućom City Slang.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Aktualnim albumim Calexico su potvrdili svoju neupitnu sviračku ali i diskografsku kvalitetu, a sve su pokazali i sinoć u Rijeci. U svojem skoro dvosatnom nastupu izveli su sve svoje najveće hitove, između ostalih “Crystal Frontier”, “Under the Wheels” te “Fortune Teller”.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Koncert je pokazao kako riječka publika žudi za ovakvim događajima kakvih je unatrag 15-ak godina u našem gradu bilo za nabrojati na prste jedne ruke.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ipak, vidjelo se kako Riječanima nedostaje iskustva u praćenju takvog koncerta te kako je i dalje “riječki pljesak” relativno mlak i kratak što Calexico nikako nije zaslužio sinoćnjom izvedbom.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Riječkoj publici vrlo je teško “u startu” podignuti atmosferu, pa je koncert u prvoj trećini svoga trajanja djelovao kao da se odigrava u kazalištu. No, i odgovarajuća reakcija publike se “uči” najbolje na ovakvim primjerima, kada nam napokon u goste stigne jedan bend vrijedan itekako velike pažnje pa i divljenja. To je proces koji traje godinama i važna je kockica u riječkom mozaiku prijestolnice kulture…

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Koncert je realizirao Distune promotion u suradnji s RockSvirke i Coda Agency, podržan je od strane Sveučilišta u Rijeci, Ministarstva kulture RH, Odjela za kulturu Grada Rijeke te je dio programskog pravca EPK 2020 Slatko i slano.

https://www.facebook.com/rijecanin.rtl.hr/videos/456300548209947/

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari