(FOTO, VIDEO) RIJEKA POSTALA KONCERTNA MEKA! U svibnju nam dolazi poznata britanska kantautorica Anna Calvi!

Foto: FB Anna Calvi

Krajem svibnja u Rijeku dolazi mlada britanska kantautorica Anna Calvi koja će nastupiti u perivoju Guvernerove palače

 

Prepoznata kao emotivni tekstopisac, virtuozna gitaristica i fascinantna izvođačica, već od 2011. godine kada se pojavila na sceni, neprocjenjivi je dio britanske glazbene scene.

Oba njezina albuma, istoimeni prvijenac te nasljednik “One Breath” iz 2013. godine, zaradila su nominacije za britansku glazbenu nagradu Mercury, dok joj je prvi album donio i nominaciju za nagradu BRIT za najboljeg novog izvođača.

Dosad je surađivala s velikim imenima poput Briana Ena i Marianne Faithful, te Davidom Byrneom s kojim je izdala album obrada Strange Weather 2014. godine. Godine 2017. skladala je glazbu za operu The Sandman pod palicom Roberta Wilsona.

U Rijeku Anna Calvi dolazi promovirati svoj treći album “Hunter”. Album je to iskonskih perkusija, neobuzdanih gitara i izvanrednog lirizma kojim Calvi svoje glasovne i gitarističke ekspresije razvija van granica svega što je prije radila, te kaže: „Oduvijek mi se sviđala ideja međuigre mojeg glasa s gitarom, to sam htjela dalje razvijati i zaista izraziti osjećaj slobode.“

Calvi je bilo važno da album bude ranjiv koliko je i snažan; lijep koliko je i grub; da govori o lovini koliko i o lovcu.

No, istovremeno pazi da te osobine ne odredi kao „muške“ ili „ženske“ – cijela je poanta da jedna osoba, kojeg god roda, može biti što god poželi. Snaga je u samom kontrastu; u načinu na koji se kreće među tim ekstremima, zahvaljujući čemu zvuči slobodnije nego ikad.

Cijene ulaznica kreću se od 100 do 140 kuna, a karte možete nabaviti u Dallas music shopu te na portalu Entrio.

Anna Calvi u Rijeci će nastupiti u sklopu Ciklusa Furioza programskog pravca Kuhinja. Na iznimnim riječkim lokacijama Furioza predstavlja glazbu koju stvaraju žene – glazbenice koje pomiču granice, izazivaju žanrove te grade nove, uzbudljive glazbene svjetove. U okviru Furioze u Rijeci su do sada nastupile Punčke, Brutus, Chelsea Wolfe, Inga Mauer i Rrose.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari