“ZAJC”: Veliki aplauz za riječki balet, publika oduševljena koreografijom “Apolona” i “Pulcinelle”!

Premijeru dvaju baleta Igora Stravinskog, “Apolon” u koreografiji Martina Chaixa i “Pulcinella” u koreografiji Giovannija Di Palme, publika HNK Ivana pl. Zajca nagradila je dvostrukim ovacijama.

Nakon poduljeg vremena riječka je publika imala priliku ponovno uživati u neoklasičnim baletima na glazbu u izvedbi orkestra riječke Opere pod dirigentskim vodstvom Vladimira Fanshila.

Riječki Balet, Balet s karakterom, ponovno je plesao na špicama, a u predstavi su sudjelovaali i solisti Opere Ivana Srbljan, Marko Fortunato i Dario Bercich. Dvije i vizualno vrlo atraktivne baletne predstave, čije su priče temeljene na poznatom grčkom mitu i popularnoj talijanskoj commediji dell’arte, izazvale su pravu buru oduševljenja.

Nakon izvedbe, u kazališnom se atriju komentiralo:
“Veliki aplauz za riječki Balet!”; “Svježe i mladenački”; “Romantično u prvom dijelu, veselo u drugom”; “Impresionirala me snaga plesačkih tijela, ansambl prepun prekrasnih ljudi”; “Jedva sam čekala špice na “Zajčevoj” sceni!  Ovo je bio divan plesni i glazbeni događaj”; “Apolon je zaista bio Apolon, pohvale Micheleu Pastoriniju”; “Plesači su u izvrsnoj formi i prekrasno izgledaju na sceni”; “U ‘Pulcinelli’ smo osjetili zaigranost, pratili smo priču i doista se dobro nasmijali i opustili. Posebne pohvale Aliju Tabbouchu, zaljubili smo se u njegov karakter!”;”Magija neoklasičnog baleta bila je opipljiva, plesači su zaista ušli u interpretaciju komada”.

Nastupili su sve redom članovi riječkog baletnog ansambla: Michele Pastorini, Marta Kanazir, Ksenija Krutova, Maria del Mar Hernandez, Tea Rušin, Emanuel Amuchastegui, Daniele Romeo, Hugo Rodrigues, Ali Tabbouch, Laura Orlić, Marta Voinea Čavrak, Emanuel Amuchastegui, Daniele Romeo, Hugo Rodrigues, Andrei Koteles,  Svebor Zgurić, Tilman Patzak, Cristina Lukanec i Anca Zgurić.

Prva repriza na rasporedu je već u subotu, 8. lipnja u 19 i 30, a poslije izvedbe održat će se i Kritički glas na kojem će s publikom razgovarati dvije ugledne plesne kritičarke: Andreja Jeličić i Iva Nerina Sibila.

Sljedeće izvedbe su 11. i 13. lipnja ove godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari