ZAVRŠIO 6. IMPULSE: Glazba je bila svuda u gradu, najbolji trenutci festivala nastupi Suunsa, Repetitora i Punčki

Nakon osam glazbenih događanja koja su višegodišnjom misijom “glazba je posvuda” aktivirala i povezala omiljene klupske lokacije, u Rijeci je u subotu koncertom Punčki i Repetitora završilo šesto izdanje Impulse Festivala.

Koncert zatvaranja festivala u Pogonu Kulture privukao je širok spektar generacija koje su podjednako zadovoljno reagirale na pravu energetsku rock senzaciju koja je već s Punčkama preuzela klub. Nakon dvanaest godina, Punčke su se ovom prilikom oprostile od riječke publike uz energičan i emotivan nastup. Set lista kojom su ponudile presjek svoje karijere stavila je naglasak na posljednje izdanje “Valovi”. Punčke su rekle zbogom samouvjereno i beskompromisno, kako su i nastupale sve ove godine.

Nakon njih zacrtani kurs nastavio je slijediti Repetitor, beogradski trojac koji je i ovim nastupom potvrdio status jednog od najboljih rock bendova današnjice. Redale su se svima dobro znane pjesme “Bit ću bolji”, “Suženi snovi”, “Beskraj”, “Ako te ikada”, “U pravom trenutku”, “Ja”, a riječka publika tražila je još, i Repetitor je to više puta isporučio.

Ovogodišnje izdanje festivala privuklo je mnogobrojnu publiku različitih dobnih uzrasta nastavljajući se na razvoj prethodnih izdanja, čemu pridonosi i dolazak iz drugih dijelova Hrvatske kao i susjedne Slovenije. U “devet radnih dana” publika je mogla uživati u brojnim kulturnim programima, čija je poveznica glazba, a brojka od preko 1500 posjetitelja potvrda je želje za ovakvim sadržajem, kao i zalog za nastavak festivala.

Impulse je premijernim riječkim nastupom otvorila kanadska indie četvorka Suuns uz svoje sunarodnjake Scattered Clouds. Nakon njih uslijedilo je putovanje kroz različite medijske žanrove povezano glazbom.

U edukativnom dijelu programa u Beertiji na Trsatu, održana je tribina na temu “Biti glazbeni producent” uz etablirane producente Mateja Zeca i Marka Mrakovčića i moderatora Voljena Korića. Program se te večeri nastavio koncertom domaćih bendova; math rock tria iz Rijeke, Flip Flop Fatality i povratnicima na scenu, zagrebačkim bendom Šumski.

Šesto izdanje festivala u pravcu vizualne umjetnosti proširila je izložba “Gledanje muzike”. Riječ je o retrospekciji koncertnih plakata, rezultatu suradnje Distune Promotiona i dizajnerskog studija Radnja, ujedno i tvoraca vizualnog identiteta Impulse festivala od samog početka.

Dobar povod za izlazak u Art-kino Croatia bila je riječka premijera dokumentarca “Studio 54”, koji je publiku na devedeset minuta vratio u svijet slobode, disca i glamura unutar zidova glasovite diskoteke i prikazao razvojni ciklus najpoznatijeg kluba svih vremena.

Nažalost, zbog bolesti glazbenika otkazan je rasprodani nastup bluzera Bebe Na Vole na botelu Marina. Proljetni, dvanaesti Sajam ploča na otvorenom okupio je dosad rekordan broj posjetitelja u Kružnoj ulici, a povratak Trigon partyja simultano je rasplesao publike na tri lokacije: u Nemo pubu, Tunelu i Životu uz glazbenu direkciju Tea Fantazije, Babilonske i Palome Yves.

Organizaciju Impulse festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci, Primorsko-goranska županija, Zaklada Kultura nova i HDS-ZAMP.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari