(FOTOGALERIJA) CITY GAMES U LOVRANU: U vatrenom liburnijskom okršaju slavili Matuljci!

Ekipa “Vlahov Breg” iz Matulja pobjednik je četvrtog kvalifikacijskog City Games susreta održanog sinoć u Lovranu

Iskusni Matuljci, inače pobjednici prvih igara iz 2010. koji već sedam godina drže titulu neporaženih u potezanju konopa, slavili su ispred snažnih opatijskih boraca drugoplasiranih “OFC Opatija”.

IMG_0716

Sjajnu predstavu pokazala je i riječka ekipa “Reful” koja je u Lovran stigla između dva putovanja u Francusku, gdje bodre Hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Na prepunom lovranskom mulu nastupili su i domaćin “LMF Lovran” te ekipa “POM-F-RI” iz Rijeke koja je zbog pokazane solidarnosti i fair playa dobila najviše ovacija publike.

IMG_0408

Svi oni natjecali su se u mošarci, ribarskim kašetama, konopu te već poslovično urnebesnoj utrci magaraca u kojoj su natjecatelji zajedno sa sucima nekoliko puta zamalo završili u moru.

IMG_0658

Igre u organizaciji Turističke zajednice općine Lovran, Općine Lovran te agencije Adria events imale su i svoju juniorsku inačicu u kojoj su se borile su tri mlade ekipe – “Kršni momci”, “Mladi i debeli” te pobjednice “Super cure”.

Među mnogobrojnom publikom sinoć su se našli i stariji Lovranci koji se još uvijek rado sjećaju Jadranskih susreta održanih davne 1971. godine u Opatiji kada je Lovran pod motom “Krepat ma ne molat” stigao do finala. I tada su se nosile ribarske kašete, penjalo se po domaći pršut, a konop je, baš kao i danas, bio omiljena disciplina mnogima, podijelili su s nama. Neke su se stvari promjenile, kažu, ali vrijednosti igra su ostale iste, što je najvažnije.

IMG_0559

Pobjedničku ekipu iz Lovrana početkom kolovoza očekuje nastup u hrvatskom polufinalu u Novalji te prilika za borbu u hrvatskoj završnici koja će se održati u Malinskoj.

S Lovranom su City Games nakratko zaključile hrvatski dio turneje te sele put u susjednih zemalja.

IMG_0615

IMG_0693 IMG_0712

IMG_0773

IMG_0791 IMG_0814

IMG_0857 IMG_0862 IMG_0864 IMG_0870 IMG_0873 IMG_0875

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari