(FOTOGALERIJA) Prvi dan Porto etna – trubači Bobana Markovića rasplesali publiku i posjetitelje u centru grada

Idi na originalni članak
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Porto Etno festival započeo je sinoć sjajnim glazbenim programom koji je na Trgu Riječke rezolucije okupio zanimljiva imena world music glazbene scene.

Oglas

Otvorenje festivala pripalo je North East Ska Jazz Orchestra, čertnaestočlanom talijanskom sastavu koji je za svoj osnovni zvuk odabrao jazz, ali je zvučnu sliku obogatio i ritmovima ska te reggae zvuka. Nakon solo nastupa, zadržali su se na pozornici gdje im se pridružio Wicked Dub Division s  glazbom u kojoj su spojeni reggae i dub ritmovi, a tijekom pauze glazbu je puštao DJ Emir Fulurija.

Koncertni nastupi nisu privukli prevelik broj publike, što je vjerojatno posljedica i relativno nenaklonjenih vremenskih uvjeta koji su odgodili gastronomski dio programa predviđen za petak, no trg u središtu grada ipak se napunio do trenutka kada su na scenu stupile glavne zvijezde ovogodišnjeg izdanja Porto Etno festivala – trubački orkestar Bobana Markovića .

Najbolji romski puhački sastav na Balkanu razbudio je Rijeku dobro poznatim ritmovima koje publika ponajbolje pamti iz filmova Emira Kusturice. Savršena glazba za podizanje raspoloženja publiku nije ostavila ravnodušnom.

Program riječkog festivala svjetske glazbe i gastronomije nastavlja se danas – od 10 i 30 do 17 sati, na Trgu 128. brigade HV-a gdje će 20 udruga nacionalnih manjina Rijeke i Primorsko-goranske županije te doseljenici iz raznih dijelova svijeta, pripremati jela svojih nacionalnih kuhinja.

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

 

 

Exit mobile version