ONLINE ZBOR

Bivši članovi riječkih Putokaza snimili novu verziju vječnog hita “Hrabri ljudi” u čast djelatnicima hitnih službi

Bivši članovi riječkih Putokaza snimili novu verziju vječnog hita “Hrabri ljudi” u čast djelatnicima hitnih službi

Tijekom razdoblja izolacije i karantene OnLine zbor prihvatio se još jednog glazbenog izazova, nakon tradicionalne Uskrsne pjesme: ovaj put je na red došla svevremenska pjesma dive Gabi Novak „Hrabri ljudi“

Njena nadahnuta izvedba divnog teksta Arsena Dedića i glazbe Đorđa Novkovića, potaknula je Riječane  da joj daju jedan novi, zborski štih i posvete svim hrabrim ljudima, čije smo svjedočanstvo vjere u život, dobrotu, odgovornost i ljubav pratili tijekom posljednjih mjeseci.

U vremenu kad postajemo svjesni svojih granica i nemoći, hrabrost pojedinaca koji svakodnevno odgovorno vrše svoj posao: bio to liječnik, vatrogasac, policajac, djelatnica u trgovini, njegovateljica, vozač, vraća nam vjeru u čovjeka, koji dobrotom i marljivošću može napraviti puno u svom okruženju. Možda nismo svi stvoreni za neka velika djela, ali ako u male stvari uložimo puno hrabrosti i ljubavi – postajemo bolji i mi i svijet oko nas. To nam govori ova pjesma.

Pogledajte njihovu izvedbu:

Vokalni aranžman je raspisao Andrej Babić, a i ova je pjesma snimljena „doma“ uz pomoć mobitela i kućne tehnike, te uređena i smiksana u studiju Aleksandra Valenčića. Uz osobne video snimke pjevača iz svojih domova, fotografije u video uratku potpisuje Sergej Drechsler, ustupljene su ljubaznošću Novog Lista. Pridodali smo im i neke od fotografija s društvenih mreža i svjetskih medija, koje su postale simbol ovog razdoblja. Za realizaciju video uratka zahvaljujemo Josipu Ružiću, Rose Art Studiju.

Pjevači: Kristina, Dorotea i Petar Čučak, Amira Štefančić, Anđela Jeličić Krajcar, Kristina Jurman Ferlin, Alan Poropat, Vesna Živković, Sandra Valenčić i Andrej Babić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari