BRAVO MALI RIJEČANI: Na dječjem festivalu Kukuriček prva mjesta zborovima Tratinčica i Torretta!

Osim Tratinčica i Torretta nastupio je riječki sastav TCT dok je solist Carlo Božić osvojio drugo mjesto u kategoriji solista do 15 godina

Riječki dječji zborovi Tratinčice i Torretta predstavili su se u nedjelju na Međunarodnom dječjem festivalu „Kukuriček 2018.“ u Đurđevcu u konkurenciji ukupno 20 izvođača.

Dječji zbor Tratinčice sa solisticom Ledom Turato izveo je pjesmu „Osmijeh“ (tekst: Senka Laginja, glazba: Ana Matušan aranžman: Aleksandar Valenčić).

Dječji zbor Torretta sa solisticama Tarom Vidović i Rinom Pilepić izveo je pjesmu „Daje se na znanje“ (test: Senka Laginja, glazba: Suzana Štefanić, aranžman Aleksandar Valenčić).

NAGRADE

1. Mjesto u kategoriji zborova – dječji zbor Torretta
Nagrada za najbolju glazbu: Suzana Štefanić za pjesmu „Daje se na znanje“
Nagrada za najbolji aranžman: Aleksandar Valenčić za pjesmu „Osmijeh“
GRAND PRIX festivala: Dječji zbor Tratinčice i pjesma „Osmijeh“

Osim Tratinčica i Torretta iz Rijeke, nastupio je riječki sastav TCT i solist Carlo Božić koji je izveo pjesmu Zdravka Tomića i osvojio 2. mjesto u kategoriji solista do 15 godina dok su treći bili Praputnjarski slavići s pjesmom Idemo na put.

Vrlo aktivni i uspješni na području klasične i popularne dječje glazbe, Dječji zborovi Tratinčice i Torretta već godinama odlaze na međunarodni dječji festival Kukuriček i ostvaruju zapažene nastupe te osvajaju brojne nagrade. Ove godine osim nagrade u Đurđevcu mogu se pohvaliti vrlo važnim i zapaženim nastupom na Međunarodnom natjecanju dječjih zborova „Vallis aurea cantat“ u Požegi gdje su Tratinčice pod vodstvom Ane Matušan osvojile srebrnu nagradu, a Torretta pod vodstvom Suzane Štefanić zlatnu nagradu i 1. mjesto u svojoj kategoriji.

Z. Ventin

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari