FESTIVAL MIK: Voljen i Matej osvojili Opatiju, vodeći su i u ukupnom poretku!

Vruća opatijska večer dodatno je postala užarenija kada je došao trenutak za proglašenje triju skladbi sa najvećim brojem glasova opatijske publike

Nakon nezaboravne krčke mikovske večeri raspjevana je karavana stigla na Liburniju, na jednu od najljepših otvorenih scena na Mediteranu, opatijsku Ljetnu pozornicu.

A Opatija je MIK dočekala na sebi svojstven način – ispunjenim gledalištem, srdačnim gostoprimstvom i lijepim riječima opatijskog gradonačelnika Ive Dujmića koji je potvrdio ono što Opatija i MIK imaju zajedno – neraskidivu vezu koju obilježava ljubav prema tradiciji i svom kraju. Naglasio je to i direktor festivala Andrej Baša koji je domaćina darivao umjetničkim djelom Saše Jantoleka, brodom “koji plovi i zna svoj put i za najvećih nevera, s jedinim ciljem – kako bi se vratio svojoj luci – svom kraju.”

Razlijevali su se opatijskom lukom zvuci 18 novih mikovskih skladbi, pljesak publike za svaku od njih, kao i smijeh kojeg su izazovali uvijek nadahnuti i posebni – Mario i Robert. U odrasloj, ali i u minijaturnoj varijanti.

Dok je komisija zbrajala glasove publike, na pozornici se odvijao revijalni dio u kojem su nastupale učenice OŠ Rikard Katalinić Jeretov Iva Mršić i Ana Kinkela koje je publika velikim pljeskom, kao i poznata mikovska imena: Duško Jeličić, Gina Picinić, Nina Fakin i Martina Majerle.

Vruća opatijska večer dodatno je postala užarenija kada je došao trenutak za proglašenje triju skladbi sa najvećim brojem glasova opatijske publike.

Tako je treće mjesto sa 100 glasova osvojila skladba “Lipa pismo moja” (Mirjana Bobuš/Mirjana Bobuš/Robert Grubišić) u izvedbi Tamare Brusić i klape Tić, drugo mjesto osvojila je Martina Majerle sa skladbom “Na Trsatu” (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić) sa 187 glasova, a prvo osvojili su Voljen Grbac i Matej Prpić sa skladbom “Mama fala ti” (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić) koja je osvojila 202 glasa.

U ukupnom plasmanu nakon četiri festivalske večeri vode Voljen Grbac i Matej Prpić sa skladbom “Mama fala ti” sa 82 boda, druga je Martina Majerle sa skladbom “Na Trsatu” sa 71 bodom dok su treći Tamara Brusić i klapa Tić sa skladbom “Lipa pismo moja” sa 70 bodova.

Nakon proglašenja i druženja mikovaca uz pjesmu i okrjepu, svi su pošli na zasluženi počinak jer već večeras MIK stupa ne scenu prekrasne Crekvine u Kastvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari