ISPUNJENO GLEDALIŠTE

FOTO Rijeka ugostila Revijalni koncert MIK-a za pamćenje!

Nakon izvrsne festivalske i jedine natjecateljske večeri MIK-a 2020., Rijeka je ugostila i Revijalni koncert MIK-a, posebne glazbene poslastice za sve ljubitelje mikovskih uspješnica

Ispunjeno gledalište na Trgu Riječke rezolucije pratilo je i burnim pljeskom pozdravilo sve izvođače, koji su podsjetili na neke davne i neke novije uspješnice.

Publici su se predstavili i sinoćnji laureati pa je publika imala prilike uživo čuti i sinoćnje pobjednike prema glasovima ocjenjivačkog suda i publike, te drugonagrađenu skladbu prema glasovima publike.

Nenadmašni voditeljski dvojac Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca su se, kao dio povijesti MIK-a, savršeno uklopili u cijelu večer jer su s publikom podijelili i još javno ne obznanjene anegdote s nekih starih festivalskih karavana. Nije nedostajalo i tradicionalnog “pripetavanja” između omiljenog voditeljskog dvojca, a sve uz smijeh i zadovoljstvo publike.

Odlično raspoložena publika zapjevala je s izvođačima, pa se tako jednoglasno pjevala skoro svaka skladba, a evo u kojim je nastupima MIK “počastio” najdražu publiku:

VA MOJEN KRAJU VEĆ JESEN DIŠI   Antonio Krištofić

MARJUČA      VIM I ATLANTIS

PRIMORSKA ARIJA    Joso Butorac

GREMO ROŽE BRATI   Vesna Nežić Ružić  i Sergio Pavat  

BELI, CRES I LUBENICE   Duško Jeličić

TU JE JUBAV MOJA    Nino Načinović i ž. klapa Hreljin 

NA PARAPETU   klapa Tić  

LIPA PISMO MOJA    Tamara Brusić i klapa Tić      

LIPČA SU NJENA OKA DVA     Gianluca Draguzet  

TEČE, TEČE REČINA   Martina Majerle

IMMENSAMENTE  Francesco Squarcia

DVI ROŽICE   ž. klapa Hreljin

SAMO BOG TE MOGA UČINITI   Alen Vitasović  

NEDILJA    Jozefina Jurišić 

A GROJZE ZORI    Đani Maršan

VA DIHE MORA   ž. klapa Luka

VEČERI BOJE NARANČE    Đani Maršan i Bernarda Grbeša

TU OSTANI  Daniel Moscarda

INKANTAN  Joso Butorac

FALA TI ČA SI BLIZU Tedi Grubica

DEL TEBE  Mario Lipovšek

Izuzetno je, kao i uvijek na MIK-u bilo vidjeti spoj svih generacija, kako na pozornici tako i u publici, pa slobodno možemo reći da je ovo bila jedna “prava mikovska večer”, puna dobrog raspoloženja i nasmijanih lica. 

Revijalnim koncertom spustio se i zastor na ovogodišnje izdanje Melodija Istre i Kvarnera, festivala koji je unatoč svim nedaćama ovih vremena održan, na zadovoljstvo svih onih kojima je tradicija i naše ČA u srcu.

Photo:  MIK press 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari