TRIJUMFALNI RIJEČKI KONCERT URBANA & 4: Urban i Četvorka „pregrijali“ Pogon kulture; večeras novi nastup!

Foto: Riportal

Prvi od dva koncerta „na domaćem terenu“ u funkciji promocije posljednjeg albuma Urbana&4 „Mamut“ održan je sinoć u „pregrijanoj“ atmosferi novootvorenog Pogona kulture (bivša Stereo dvorana).

urban1

Lijepo uređeni klupski prostor kojem su posebnu „boju“ i dojam zvjezdicama napučene pozadine davale svijetleće diode „razbacane“ po bočnim zidovima bio je premalen da primi sve znatiželjnike – iako je broj posjetitelja bio ograničen na 500, uz sve prateće osoblje, novinare, fotoreportere, goste… čini nam se da je u Pogonu kulture bilo i više ljudi, što je neizostavno dovelo do velike gužve i usijane atmosfere koju je – naravno – izazvala i glazba s pozornice.

urban2

Dobro raspoloženi Damir Urban, vidno zadovoljan zbog nastupa pred riječkom publikom nakon dugo vremena, u opuštenom izdanju cijelu je večer komunicirao s publikom, ne ustručavajući se od zafrkancije i duhovitih opaski.

urban3

Nakon nekoliko uvodnih pjesama na duhovit je način predstavio dugogodišnje glazbene suradnike na pozornici (i u studiju) Marca Bradaschiu (bubnjevi), Sandija Bratonju (bas), Sašu Markovskog (klavijature) i Luku Tomana (gitara), obavještavajući usput publiku i gdje se tko odselio u posljednje vrijeme pa smo tako saznali i da Luka odnedavno živi „u malom mjestu kraj Spinčića“!

urban4

Isto tako, zamolio je riječku publiku za dobro raspoloženje, i da ga isprate kao „facu“ a ne kao „luzera“, jer mu je to bitno i zbog… recimo tako, raspoloženja njegove supruge kada stignu doma nakon nastupa. Nadamo se da je i Milica šalu shvatila na pozitivan način. Možda odgovor na to saznamo na večerašnjem koncertu?!

urban5

U glazbenom smislu, zbog čestih izmjena tempa i dinamike nastupa – odnosno gotovo pravilne izmjene laganijih i žešćih Urbanovoh songova, uz dijalog s publikom između pjesama – možda bi  neprecizno bilo reći da su Urban & 4 „rasturili“, ali da su pružili odličnu svirku i dobrano zabavili publiku – to stoji.

urban6

Osobno,  u ovakvom prostoru i u ovom trenu, potpisniku ovih redaka najbolje su „legle“ electro-rock uspješnice poput „Kundere (Atom) i „Moje“ koje su „podebljane“ nadahnutim podužim „jammingom“ izvođača upravo onakve stvari kakve „pašu“ plesno rasploženoj publici u petak navečer; no naravno publici su odlično „sjeli“ i Urbanovi standardi poput „Svijet za nas“ i napose legendarni „Black Tatoo“.

urban7

Sve u svemu, bio je to „vrući“ Urbanov povratak na „mjesto zločina“, no nakon stiskavca u gužvi poput junaka Urbanova songa „Ribe“, ostaje žal što se ponajbolji riječki rockeri svojoj publici nisu obratili u možda nekom još većem prostoru. No onda bi se možda otvorilo ono sve strašnije pitanje, u slučaju da se taj neki prostor ne ispuni do kraja publikom – je li Rijeka i dalje pretežito rockerski grad, i pokazuje li generacijski omjer publike zamijećen na jučerašnjem koncertu neke zabrinjavajuće trendove (gotovo jednak broj onih „iznad“ i „ispod“ 33  godine starosti)?!

urban8

Večeras u isto vrijeme (ne iza 22 sata – Urban je točan kao sat!) i na istom mjestu (Pogon kulture) slijedi drugi koncert Urbana&4; no ne i jednak ovome Naime, večerašnja setlista razlikovat će se u potpunosti od ove izvedene u petak navečer, pa najvećim fanovima Urbana&4 ne preostaje ništa drugo nego „reprizirati“ stiskavac u parteru ili na balkonu Pogona Kulture i u subotu navečer!

Foto: Borna Ćuk

 

[highlight]

Nisu propustili koncert

Nastup Urbana & 4 nisu propustili gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, pročelnik Odjela za kulturu Ivan Šarar, Urbana je došao poslušati i legendarni glumac Rade Šerbedžija, a u publici su se tiskali i mnogi drugi viđeniji Riječani i gosti.

[/highlight]

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari