(FOTO & VIDEO) Svaka čast Bajagi, S.A.R.S.-u, T.B.F.-u, ali Student Day festival trest će se u ritmu „Gabera“ i DJ-eva na čelu s Matthias Tanzmannom!

Najveća studentska zabava u regiji donosi dva dana ludog provoda na dva floora-a – veliki broj domaćih i inozemnih izvođača, nagradne igre, raznorazne radionice, kulturne manifestacije i sportski izazovi samo su dio onoga što vas čeka na Student Day festivalu 2018.

Nakon prvih headlinera festivala, grupa Hladno Pivo i Bajaga & Instruktori
Student Day Festival pojačava snage na glavnoj pozornici njegovog devetog izdanja.

Prvog dana festivala, 18.05. nastupit će splitski bend T.B.F. i osječki hip hop duo Krankšvester.

Krankšvester od samog početka poznati po otrovnim rimama i tvrdim beatovima, Sett i 3Ki Stil egzistiraju zajedno već gotovo deset godina.

 

Kao bend i kroz solo projekte skupili su osam izdanja sve dok u proljeće 2017. nisu izbacili ”Gaber”, ultimativnu party himnu i daleko najjači regionalni underground hit godine.

Naklon rave/eurodance/gaber kulturi preuzeo je primat na njihovom aktualnom albumu ”Krankšvester IV” Sam album krije još nekoliko potencijalnih megahitova, koji se se teško čuti na radio postajama, ali bi bez problema mogli uhvatiti nekoliko milijuna pregleda na YouTubeu. Krankšvester svim svojim dosadašnjim izdanjima ostali su daleko od mainstream medija, ali su itekako zahvaćali publiku svih profila. Spremite se na lom prvog dana Student Day Festivala 18. svibnja!

Za ljubitelje EDM-a

i ove godine SDF pretvara skladište ExPort Delte u KBS WareHouse, najveći party u regiji na kojem će premijerno u Rijeci nastupiti svjetski poznati DJ MATTHIAS TANZMANN!

Matthias Tanzmann je njemčaki producent, DJ i osnivač vodeće izdavačke kuće Moon Harbour Records kroz koju je redefinirao moderni tech-house zvuk i postao sinonim žanra.

Tanzmann u svom jedinstvenom DJ stilu provlači suptilne melodije kroz konstantan ”groove” i zarazne bass linije u mixu koji će vas satima držati prikovanim za plesni podij.

Njegovim poznatim DJ setovima svjedoče sada već legendarni nastupi za Circoloco u klubu DC-10 na Ibizi kamo i ove godine otvara sezonu odmah nakon nastupa na Student Day Festivalu, te nastupi na najvažnijim festivalima trenutno: Ultra Miami, Tomorrowland, BPM Festival, na najotkačenijem svjetskom partyu Elrow, te u svim poznatim svjetskim klubovima.

Uz Matthiasa Tanzmanna nastupit će i mnoštvo jakih imena regionalne elektronske kao što su: Marina Karamarko, DJ Ogi, Virgin Helena, Filip Motovunski, Ana Antonova, DJi iz KBS Entertainment i Seriously Twisted Crewa te mnogi drugi.

Vrata WareHouse floora se otvaraju u 22:00 sata, party traje sve do ranih jutarnjih sati, a službeni after party biti će održan u klubu Crkva (Ružićeva 22).

T.B.F.

T.B.F. jedni od hrvatskih rap pionira osnovani su početkom 90-ih u Splitu, te su postepeno i sigurno gradili status jednog od najbitnijih bendova u Hrvatskoj, a taj status se sa svakim novim albumom i singlom neminovno širio i po ostatku regije.

Od ”Malo san maka”, preko singlova ”Genije”, ”Guzice i sise”, ”Fantastična”, ”Veseljko” do, ispostavit će se, kontraverznog singla ”Mater” zbog čijeg teksta je frontman benda Saša Antić nedavno svjediočio na sudu u Virovitici, bend je stjecao poštovanje i slušatelja koji žanrovski nisu u korelaciji s glazbom koju bend stvara. T.B.F. uvijek dragi gosti u ”gradu koji teče” nastupit će prvog dana festivala 18. svibnja.

S.A.R.S.

Drugog dana festivala, 19.05. nastupit će beogradski S.A.R.S. i Sajsi MC.

S.A.R.S. jedan je od najtraženijih i obožavanijih bendova naše regije. Punili su najveće dvorane i predvodili line up-e najznačajnijih festivala ovog podneblja, dodajući tome i rasprodane klubove po Europi.

U međuvremenu njihovi najveći hitovi, ”Perspektiva”, ”Lutka”, ”Buđav lebac”, ”To rade” uhvatili su nove milijunske preglede na YouTubeu, a nedavno su izdali i videospot za njihov aktualni single ”Ljubav Umire”. Na Student Day Festival Žare i ekipa stižu 19. svibnja.

Sajsi MC jedna je od najpoznatijih regionalnih reperica, na sceni je prisutna već desetak godina, a prve diskografske korake napravila je 2009. u bendu Sajsi nakon čijeg raspada nastavlja solo karijeru. Do danas je objavila nekoliko zapaženih izdanja u kojima se ističu poseban flow i lirika, a u svemu je krasi britkost na jesziku i brualnost u samim stihovima. Već dugi niz godina uz Sajsi su reperica Tijana i DJ i producent B.K.O. koje gledamo i slušamo u subotu 19. svibnja na devetom Student Day Festivalu.

Momčilo Bajagić-Bajaga & Instruktori

Legendarni Momčilo Bajagić-Bajaga koji je na sceni više od 40 godina stiže na Student Day Festival sa svojim Instruktorima.

Momčilo Bajagić Bajaga glazbenu karijeru započeo je s 14 godina i to kao pjevač u sastavu TNT. Prije točno 40 godina započinje karijeru kao ritam gitarist Riblje Čorbe. Za istu je napisao nekoliko velikih hitova. U Ribljoj Čorbi je ostao do 1984. godine, kada započinje solo karijeru, koja traje i danas s bendom Bajaga & Instruktori.

Bend koji je stvarao glazbenu povijest ovog podneblja i koji je utjecao na mnoge generacije glazbenika na ovogodišnji Student Day Festivala stiže točno 30 godina od izlaska svog abuma ”Prodavnica Tajni” na kojem se nalaze hitovi poput ”Plavi Safir”, ”Tišina”, ”Verujem-Neverujem”, ”Život je nekad siv, nekad žut”… Sve te pjesme, ali i drugi svevremenski hitovi najuspješnijeg pop rock benda s ovih prostora odzvanjati će prostorom Ex-Port Delte prvog dana Student Day Festivala.

No tu nije kraj iznenađenjima, Bajaga & Instruktori na ovogodišnji Student Day Festival stižu na valu novog albuma! Šest godina od posljednjeg albuma ”Daljina, dim i prašina”, Bajaga & Instruktori donose nam 9 novih pjesama nošenih prepoznatljivim Bajaginim vokalom i nepogrešivom rock poetikom. ”U Sali Lom”, 12. album Bajage & Instruktora, zajednički su objavili Croatia Records i PGP RTS, a izvršni producent je GMR Beograd. Dašak novog albuma premijerno ćemo imati priliku čuti uživo na Student Day Festivalu, na što svi ljubitelji rock ‘n’ rolla, sigurni smo, neće ostati imuni.

Hladno pivo

Hladno pivo koji će upravo na ovogodišnjem izdanju Student Day Festivala proslaviti tri desetljeća postojanja.

Bend koji je zadužio nekoliko generacija koji su odrastali i stasavali uz njihove hitove od kasnih 80-ih do dan danas. Od ”Buba Švaba”, preko ”Debelog” do ”Firme”, bend koji je beskompromisno raspamećivao mase zadnjih 30 godina. Ekskluzivno u Rijeci na obljetnici svog postojanja nakon dugo godina i jedino na Student Day Festivalu!

Velika je to obljetnica, a oni su još uvijek iskreni i nabrijani kad su kao klinci krenuli putem Ramonesa, Clasha i Black Flaga. Hladno Pivo danas je rock institucija s osam studijskih albuma iza sebe, tri koncertna albuma i prvom kompilacijom najvećih hitova za koju je bend odabrao 23 pjesme koje su, poslužit ćemo se citatom Aleksandra Dragaša – “ušle u narod ili barem u umove i duše dobrohotnog i slobodoumnog dijela ove i susjednih nacija”!

23 pjesme iz svih faza karijere – “Pjevajte nešto ljubavno”, “Trening za umiranje”, “Politika”, “Pijan”, “Nije sve tako sivo”, “Pitala si me”, “Ezoterija”, “Na ovim prostorima” – zatvaraju jedno poglavlje obilježeno beskompromisnim tekstovima, punkerskim stavom i rifovima kojima su razdrmavali učmalost u koju smo, i u koju još uvijek svako toliko zaglibimo, kao i sjajnim i komercijalnim pop rock pjesmama iz kasnije faze karijere kad su zaplovili, uvjetno rečeno, mirnijim vodama.

No, Hladno Pivo nikad ne miruje – tek je 30 godina iza njih. Für immer Punk!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari