(FOTO,  VIDEO) U Rijeku stižu Boratovi makedonsko-romski trubači koji su proslavili gypsy dance glazbu!

Međunarodno poznati Kočani Orkestar zasvirat će u subotu 19. siječnja u riječkom Pogonu kulture

Kočani Orkestar internacionalna je koncertna atrakcija, jedna od najcjenjenijih romskih postava sa statusom uzbudljivih predstavnika svoje glazbene tradicije. Kao koncertno ime vrhunske sviračke reputacije uživaju veliki ugled kod poklonika ‘Balkan gypsy brass’ glazbe. U subotu 19. siječnja i Riječani će ih imati prilike čuti u Pogonu kulture s početkom u 21 sat.

Orkestar dolazi iz malog makedonskog grada Kočani. Glazbeni stil ovih trubača vrlo je zanimljiv i jedinstven. Tradicionalna romska glazba temelj je njihovih koncerata kroz koju se isprepliću furiozna kola i svadbene veselice sa tužnim i melankoličnim elegijama.

Kao glazbenici romskog porijekla iz Makedonije, veliku važnost pridaju upravo makedonskoj narodnoj glazbi. Međutim iz njihovih instrumenata može se čuti i balkanskih, romskih, turskih i drugih utjecaja te funky jazz s virtuoznim improvizacijama solista. Često sviraju i obrade popularnih pjesama s top-lista!

Do sada su snimili pet albuma: ‘A Gypsy Brass Band’, ‘L’orient est rouge’, ‘Gypsy Mambo’ , ‘Alone At My Wedding’ i ‘The Ravished Bride’. U pripremi je i šesti studijski album kao i mnogobrojne zanimljive suradnje poput prijašnjih (Cubismo, Luka Nižetić).

Njihova je pjesma ‘Siki, Siki Baba’ poslužila kao dio soundtracka u filmu ‘Borat’.

Koncert organizira Distune Promotion uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari