(FOTO&VIDEO) NE PROPUSTITE! Nino Rota Ensemble u Opatiju donosi najljepše filmske melodije svih vremena!

Idi na originalni članak

Popularni talijanski kvartet ‘Nino Rota Ensemble’ s programom „Cinema in Musica“ nastuput će na terasi hotela Milenij

Oglas

Ovogodišnji ljetni program na terasi Milenija svojim gostovanjem uveličat će četiri vrsne talijanske glazbenice kojima je zajednička strast prema glazbi i filmu. Sve će se odigrati na terasi hotela Milenij ovoga četvrtka (4. Kolovoza) s početkom u 21 sat, a publika će imati priliku čuti neke od najljepših filmskih melodija svih vremena.

Popularni talijanski kvartet ‘Nino Rota Ensemble’ je nastao 1995. godine prigodom proslave stote obljetnice kinematografije, a ovo je njihovo prvo gostovanje u Opatiji. Ovaj atraktivni kvartet čine vrsne talijanske glazbenice povezane dvjema zajedničkim strastima – glazbom i filmom: Rosa Sorice (sopran), Giannina Guazzaroni (violina), Federica Torbidoni (flauta) i Deborah Vico (klavir i aranžmani).

Nino Rota Ensemble predstavlja poseban repertoar, izvodeći najslavnije kompozicije nekih od najvećih talijanskih i svjetskih skladatelja filmske glazbe kao što su Nino Rota, Ennio Morricone, Stelvio Cipriani, Riz Ortolani, Nicola Piovani, George Gershwin, Leonard Bernstein, Max Steiner i drugi, u originalnim aranžmanima koje je pijanistica Deborah Vico prilagodila za Ansambl.

Članice Ansambla nagrađivane su na državnim i međunarodnim natjecanjima, usavršavale su se i pohađale seminare kod najuglednijih profesora međunarodnog ugleda te su poznate i cijenjene kao solistice u raznim komornim sastavima a kontinuirano surađuju i s najboljim talijanskim orkestrima. Imale su čast nastupiti i na velikim događanjima vezanim uz film, u nazočnosti slavnih režisera i skladatelja (Stelvio Cipriani, Ennio Morricone, Ettore Scola, Francesco Rosi i Marco Bellocchio).

Iz hotela Milenij pozivaju sve ljubitelje filmske glazbe da i ovaj četvrtak provedu na terasi hotela Milenij i uživaju uz najljepše filmske melodije svih vremena. Rezervacije stola mogu se izvršiti na broju 051/202-000 ili na recepciji hotela Milenij.

Exit mobile version