(FOTO&VIDEO) NE PROPUSTITE! Nino Rota Ensemble u Opatiju donosi najljepše filmske melodije svih vremena!

Popularni talijanski kvartet ‘Nino Rota Ensemble’ s programom „Cinema in Musica“ nastuput će na terasi hotela Milenij

Ovogodišnji ljetni program na terasi Milenija svojim gostovanjem uveličat će četiri vrsne talijanske glazbenice kojima je zajednička strast prema glazbi i filmu. Sve će se odigrati na terasi hotela Milenij ovoga četvrtka (4. Kolovoza) s početkom u 21 sat, a publika će imati priliku čuti neke od najljepših filmskih melodija svih vremena.

Popularni talijanski kvartet ‘Nino Rota Ensemble’ je nastao 1995. godine prigodom proslave stote obljetnice kinematografije, a ovo je njihovo prvo gostovanje u Opatiji. Ovaj atraktivni kvartet čine vrsne talijanske glazbenice povezane dvjema zajedničkim strastima – glazbom i filmom: Rosa Sorice (sopran), Giannina Guazzaroni (violina), Federica Torbidoni (flauta) i Deborah Vico (klavir i aranžmani).

Rota Ensemble2 - Copy

Nino Rota Ensemble predstavlja poseban repertoar, izvodeći najslavnije kompozicije nekih od najvećih talijanskih i svjetskih skladatelja filmske glazbe kao što su Nino Rota, Ennio Morricone, Stelvio Cipriani, Riz Ortolani, Nicola Piovani, George Gershwin, Leonard Bernstein, Max Steiner i drugi, u originalnim aranžmanima koje je pijanistica Deborah Vico prilagodila za Ansambl.

Članice Ansambla nagrađivane su na državnim i međunarodnim natjecanjima, usavršavale su se i pohađale seminare kod najuglednijih profesora međunarodnog ugleda te su poznate i cijenjene kao solistice u raznim komornim sastavima a kontinuirano surađuju i s najboljim talijanskim orkestrima. Imale su čast nastupiti i na velikim događanjima vezanim uz film, u nazočnosti slavnih režisera i skladatelja (Stelvio Cipriani, Ennio Morricone, Ettore Scola, Francesco Rosi i Marco Bellocchio).

Iz hotela Milenij pozivaju sve ljubitelje filmske glazbe da i ovaj četvrtak provedu na terasi hotela Milenij i uživaju uz najljepše filmske melodije svih vremena. Rezervacije stola mogu se izvršiti na broju 051/202-000 ili na recepciji hotela Milenij.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari