GOŠĆA ANTONELA DOKO: U „Zajcu“ edukacijski koncerti za djecu i mlade „Koliko ste muzikalni?”

Foto: Facebook

Koncert „Koliko ste muzikalni?“ svojevrstan je test muzikalnosti koji će publici otkriti i produbiti saznanja o glazbi, a možda otkriti i neke skrivene talente

Edukacijski koncerti za djecu i mlade na programu su riječkog Kazališta kontinuirano već petnaestu sezonu – čak četiri ovosezonska Edukacijska koncerta maestra Igora Vlajnića pod naslovom „Koliko ste muzikalni?” u sklopu programa Riječkog kazališta mladih „Kamov” na rasporedu su 7, 8. i 9. veljače 2018. u HNK Ivana pl. Zajca. Koncert u srijedu 7. veljače počinje u 19.30 sati, u četvrtak 8. veljače na programu su dvije izvedbe u 12 i 19.30 sati, a u petak 9. veljače u 19.30 sati.

Koncert „Koliko ste muzikalni?“ svojevrstan je test muzikalnosti koji će publici otkriti i produbiti saznanja o glazbi, a možda otkriti i neke skrivene talente. Mora li svaki test biti stresan? Igor Vlajnić, s prepoznatljivim i osebujnim pristupom glazbi kojim već godinama približava svijet klasike djeci i mladima, uvjerit će vas u suprotno! Nije potrebno nikakvo predznanje, niti morate učiti prije koncerta, dovoljno je da ste otvoreni za ljepotu glazbe.

Igor Vlajnić predstavit će vam program pun iznenađenja uz posebne goste sa zanimljivim pričama, bit će tu: mlada pjevačica i pijanistica Antonela Doko; operna pjevačica, sopranistica Vanja Zelčić; pijanist i skladatelj Hrvoje Puškarić; klarinetist Toni Kranjac; brass kvintet orkestra riječke Opere: Valentyn Sklyarenko, Vinko Rožić, Marijan Orešković, Ivica Lukanec, Romano Hantih; balerina riječkog Baleta Anna Ponomareva te prvaci Baleta Cristina Lukanec i Andrei Köteles.

„ Ove godine naglasak je na edukativnoj komponenti i interaktivnom pristupu. Stoga je “Koliko ste muzikalni?” svojevrsni školski sat o toj temi metodički pripremljen za djecu i mlade. Nastupaju umjetnici članovi ansambla HNK Ivana pl. Zajca, ali i učenica Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova. Bit će pjevanja, sviranja i plesa, a od publike se očekuje aktivno sudjelovanje, odgovaranje na pitanja i uspješno položen test muzikalnosti. Svi koji budu na koncertu moći će reći da su nakon koncerta muzikalni! Ili možda ipak ne?“, najavljuje maestro Igor Vlajnić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views