PROMOCIJA NOVOG ALBUMA

INTERVJU Damir Kedžo za Riportal uoči koncerta 25. srpnja na Gradini: “Jedva čekam zapjevati s riječkom publikom!”

Svestrani Damir Kedžo željno iščekuje povratak na trsatsku pozornicu. Posebno iznenađenje je suradnja s plesnim studijem Trinty&co čiji će plesne koreografije začiniti i dodatno podići atmosferu na Gradini

O svestranom glazbeniku Damiru Kedži u posljednje se vrijeme govori u superlativima. Svoju je karijeru započeo 2003. godine, a glazbeni je izričaj gradio na svom osebujnom i prepoznatljivom vokalu.

Posljednjih mjeseci posebno se ponosi titulom pobjednika Dore s pjesmom „Divlji vjetre“, samo jednom od hitova koje vjerna publika s oduševljenjem prihvaća.

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Talentirani Kedžo nastavlja osvajati simpatije publike zbog čega je često okarakteriziran kao miljenik hrvatske estrade.

U sklopu jubilarnog 15. Ljeta na Gradini, u subotu 25. srpnja ponovno će zapjevati na najljepšoj riječkoj pozornici. Upravo je na Trsatskoj gradini Kedžo je održao svoj prvi samostalni koncert i ne skriva kako ovo mjesto za njega ima posebnu draž.

Kedžo je najavio kako će pred riječkom publikom izvesti neke od svojih brojnih hitova, ali i skladbe s novog albuma „Poljubi me sad“.

Uoči subotnjeg koncerta u sklopu Ljeta na Gradini, za Riportal je otvoreno progovorio o ovom prijelomnom trenutku u njegovoj karijeri

Čime ste se bavili i kako ste proveli karantenu?

Prvih par dana je bilo teže s obzirom na to da sam po cijele dane hodao po kući, ne znajući što ću sa sobom i nesvjesno jeo ogromne količine hrane. Onda sam stao i rekao sam sebi da moram naći način kako funkcionirati u ovim novim uvjetima. Posložio sam vrijeme, drugačije organizirao prioritete. Radio online kućne treninge svaki dan. Čitao sam puno i stvarao i slušao glazbu. Završio sam aktualni singl “ Nedodirljiva”, završio sa svojom ekipom i album koji predstavljamo koncertom na Gradini 25.7. Jako puno stvari koje sam zbog posla izostavljao u karanteni su dobile svoje vrijeme.

Kao i svima i meni je corona utjecala na život. Sve je stalo i od ožujka živimo neki “ novonormalni život”. Navikavam se i prilagođavam kao i svi i nitko od nas ne zna što budućnost nosi. Ali radimo i živimo i dalje, samo po novim pravilima. Manje se pjeva uživo, ali glazba se i dalje jednako sluša.

Uoči koncerta na Gradini predstavili ste aktualni singl ”Nedodirljiva”?

Energična sam osoba i najviše volim svoju publiku i koncerte. Volim tu razmjenu energija, komunikaciju, pokret. Volim pjevati balade ali me i brže pjesme pokreću. Uvijek su me inspirirali izvođači koji imaju raspon u svom repertoaru i ne volim se ograničavati žanrom. Ova pjesma nosi u sebi sve ono što volim, ritam, sreću, ljubav. Pokreće me i izmami osmjeh svaki put kad ju pjevam i slušam, ono što želim je da i kod slušatelja izazove istu reakciju, kada se dogodi ta kemija i publika osjeti emociju znam da smo napravili dobru stvar. “Nedodirljiva” je svima koji su je čuli bila kako i tekst kaže “neodoljiva” , već na prvo slušanje, nadam se da će i vama 🙂 .

Što publika može očekivati na Gradini ?

Jedva čekam čuti kako zborno pjevamo Divlji vjetre, Nedodirljivu , Poljubi me sad …jedva čekam da se dogodi ta kemija I naša razmjena emocija. Plesat ćemo i pjevati koliko god budemo imali glasa. Uz mene je moj bend, svirat ćemo sve pjesme s novog albuma ,a posebno iznenađenje je suradnja s plesnim studijem Trinty&co , čiji će plesne koreografije začiniti i dodatno podići atmosferu na riječkoj Gradini 25.7. Poduzeli smo sve epidemiološke mjere sukladno uputama, koncert je na otvorenom i veselimo se pjevati, plesati i veseliti skupa poštujući sve propisane mjere .

Ovo je vas prvi koncert nakon karantene uz novo propisane mjere?

Svi znamo što nam je činiti da koronu kontroliramo i maksimalno zaštitimo sebe i druge. Da spriječimo širenje i zaštitimo maksimalno one najosjetljivije. Poštujem mjere i činim sve ono na što mogu utjecati. Dok znanstvenici ne nađu rješenje morat ćemo živjeti ovako. Ono što je protekla karantena pokazala je koliko je ljudima glazba i pjevanje potrebno, čini mi se i više nego kada je sve “normalno”. Za to živim i sretan sam što nam glazbu nikakva pandemija ne može oduzeti. Uz sve preporučene mjere koje poštujemo organiziramo koncert na Gradini. Na otvorenom smo, sa smanjenim brojem publike kako bi mogli imati propisani razmak. Vjerujem da će atmosfera biti za pamćenje, čekam vas sve. Kupite svoje karte online na mojekarte.hr, u Vintage caffe shopu na Gradini ili Dallas music shopu u Rijeci.

Damirov novi album “ Poljubi me sad” dostupan je na svim digitalnim platformama od danas, a na prodajnim mjestima će biti od 25.7. kada svoju promociju ima na riječkom koncertu na Gradini.

Ulaznice se mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, u Dallas Music Shopu i putem sustava mojekarte.hr po cijeni od 110 kn u pretprodaji, dok će na dan koncerta cijena iznositi 130 kn.

Koncert počinje u 21.30, a ulaz se za posjetitelje otvara u 20.30 sati. U cilju prevencije širenja virusa COVID-19 te očuvanja zdravlja posjetitelja i sudionika, program će se održati sukladno svim propisanim uputama i preporukama HZJZ-a i Stožera civilne zaštite.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari