POSLUŠAJTE ODLIČNU „LIGHTHOUSE“: Nina Kraljić objavila pjesmu kojom će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu!

Nina će na 61. Eurosongu u Stockholmu nastupiti u prvoj poluzavršnici, 10. svibnja, a finale će se održati 14. svibnja pred više od 200 milijuna gledatelja

Riječ je o pjesmi “Lighthouse”, a autori glazbe i teksta su austrijski duo Andreas Grass i Nikola Paryla, koji djeluju pod zajedničkim imenom POPMACHÉ. Glazbeni producent je Thorsten Brötzmann.

Nina je istaknula da je sretna jer je pjesma kombinacija onoga što voli, odnosno modernoga zvuka i etna. “Bila mi je iznimna čast i veliko iskustvo snimati s tako kvalitetnom i talentiranom glazbenom ekipom. Pjesma ima sjajnu poruku nade koja je, bez obzira na sve nedaće u životu, uvijek prisutna i svijetlu”, rekla je.

“Kada sam razmišljala čemu i komu bih posvetila pjesmu, sjetila sam se nekih svojih prijatelja koji rade na brodu i domu se vraćaju nakon šest mjeseci ili godinu dana te njihovih priča: od čežnje za domom do osjećaja istovremene tjeskobe i otvorene pustolovine koje neistraženo, bezgranično more pruža. Isto tako, pjesma nas je duboko podsjetila na izbjeglice koje preko mora traže dom i tragične situacije u kojoj se nalaze”, dodala je mlada pjevačica.

Glazbu i tekst autori su pisali posebno za Ninu, koju su doživjeli kao vrlo ljubaznu i otvorenu osobu koja ima priču i iskrene emocije i može ih podijeliti s publikom.

“Osim što je izvanredna pjevačica, Nina je glazbeno vrlo mudra i ima rijetku sposobnost da u svoje pjevanje unese svoje raspoloženje te na taj način stvara atmosferu koja privlači emocijom, a usto svaku pjesmu pretvara u svoju”, rekao je jedan od autora pjesme, Nikola Paryla.

Nina će na 61. Eurosongu u Stockholmu nastupiti u prvoj poluzavršnici, 10. svibnja, a ulazak u završnicu održat će se 14. svibnja pred više od 200 milijuna gledatelja.

Pjesma “Lighthouse” naći će se i na njezinom prvom albumu.
Vijesti.hr
Foto: Universal Music

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari