STUDENT DAY FESTIVAL: Rekordan broj posjetitelja na prvoj koncertnoj večeri, pogledajte večerašnji raspored!

Preko 10.000 posjetitelja najbolji su pokazatelj da se sinoć u sklopu Student Day Festivala 2018. održao glazbeni spektakl koji nikog prisutnog nije ostavio ravnodušnim

Prvog dana najveće studentske zabavi u regiji, prostor Ex-port Delte bio je na momente mali da bi primio sve željne dobre zabave pod svoje okrilje. Preko 10.000 posjetitelja najbolji su pokazatelj da se sinoć u sklopu Student Day Festivala 2018. održao glazbeni spektakl koji nikog prisutnog nije ostavio ravnodušnim.

Festival su otvorili NeZnam, labinski indie rockeri koji su u zadnji trenutak zamjenili One Possible Option, nakon njih bend koji je pravo osvježenje i koji njeguje funk izričaj Grapevine Babies i iskusni Padre koji su napravili presjek najvećih rock hitova svih vremena i zagrijavali publiku do dolaska glavnih aktera.

Nešto malo iza 23:00 sata na pozornicu se popeo, nesumnjivo, najveća zvijezda prve večeri. Jedan od najvećih pop rock glazbenika s ovih prostora, Bajaga sa svojim Instruktorima, koji već glazbeno djeluju pune 34 godine. Nastup je otvorio jednim u nizu svojih svevremenskih hitova ”S druge strane jastuka” i već tada se vidjelo da će ovo biti jedna sjajna sinergija između, kažu mnogi zahtjevne, riječke publike i sjajnog Bajage.

Izredao je Bajaga hitove iz svih dekada svog djelovanja, no ponajviše s albuma
”Prodavnica tajni” koji je ove godine napunio okruglih trideset od svog izlaska, pa je tako s njega odjekivala ”Tišina”, ”Verujem-neverujem”, ”Plavi safir”, ”Vesela pesma” i ”Godine prolaze”. Ako tome još pridodamo sjajne balade: ”Zažmuri”, ”Kad hodaš” i ”Dobro jutro džezeri” i klasike poput ”Ti se ljubiš (na tako dobar način)” i ”Lepa Janja ribareva kći”, jasno je da je publika, ona starija, a što posebno veseli i ona mlađa dovedena do klimaksa.

Otpjevao je Bajaga i tri pjesme s novog albuma, premijerno je riječka publika mogla čuti i kako te pjesme zvuče uživo, a sam izvođač je izražavao bojazan svaku od njih najavivši riječima: ”Nećemo da vas davimo, ali moramo i nešto s novog albuma”, no publici ne da to nije smetalo, nego su mnogi pokazali da su arhivirali i to Bajagino izdanje (”U Sali lom”) koje je izašlo prije nešto više od mjesec dana.

Nakon sat i pol vremena druženju je došao kraj, no sam Bajaga, nije ostao ravnodušan na ljubav koju mu je riječka publika pružila, pa je mimo dogovora ”pogazio satnicu” i vratio se na binu otpjevavši ”Samo nam je ljubav potrebna” koja je veću uzavrelu atmosferu dovela do ključanja.

Nakon Bajage na pozornicu su se popeli splitski ”umjetnici zdravog đira”, T.B.F. koji su standardno dobro razdrmali već dobro zagrijanu riječku publiku, presjek njihovih najvećih hitova u live aranžmanima bili su pun pogodak.

Za kraj prvog dana nastupili su osječki porno rapperi, Krankšvester, koji su gađali direktno u glavu hitovima sa svoja četiri albuma, a posebna ekstaza dogodila se prilikom izvođenja njihovog ”Gabera”, alternativnog hita godine.

KBS Warehouse floor ugostio je renomirane DJ-e iz svijeta elektronike i trapa, te zagrebački trap sastav Kuku$ Klan. Atmosfera je bila sjajna čemu svjedoče brojna zadovoljna lica koja su do 5 ujutro bili spremni na ples. Program se nastavlja i večeras nastupom  Matthiasa Tanzmanna jednog od ponajboljih DJ-a današnjice, te ostalom kremom elektro scene.

Večeras na main flooru iznimno jak line up kojeg predvodi beogradski S.A.R.S., te nakon njih zagrebačko Hladno Pivo, koje na Student Day Festivalu obilježava tridesetu godišnjicu svog rada. Ove godine i nastupi headlinera bit će nešto ranije nego prethodnih godina pa se izlazak na pozornicu grupe S.A.R.S., očekuje oko 22:30, a od 22 sata do njihovog izlaska bit će i upriličen happy (half) hour gdje ćete pića moći dobiti po puno nižim cijenama.

Treba napomenuti i da je ulaz na sve programe Student Day Festivala besplatan.

Foto: Manuel Paljuh

U nastavku evo i kompletne satnice za subotu:

OPEN AIR – MAIN FLOOR

Subota, 19.5., Ex Port Delta Warehouse

20:00 SILLYCONS
20:45 SILK MILK
21:30 GRETTA
22:30 S.A.R.S.
00:15 HLADNO PIVO
02:00 SAJSI MC
03:00 DJ MIREN ZAVERSKI

KBS WAREHOUSE

Subota, 19.5., Ex Port Delta Warehouse

22:00 SAN SUONO
23:00 VIRGIN HELENA
00:00 TINO DOBRIC
01:00 ANA ANTONOVA
02:00 MATTHIAS TANZMANN
04:00 MARINA KARAMARKO
05:00 DJ OGI
AFTER PARTY, klub Crkva
05:30 IGORRITZA b2b LIFE4FUNK
07:00 BRONSKI
08:00 TSCHOKY b2b MARIN BIOCIC

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja