DODIJELJENI ZLATNI GLOBUSI: ‘La La Land’ srušio rekord, osvojio svih sedam nagrada

Idi na originalni članak

Glazbena komedija ‘La La Land’ velika je pobjednica Zlatnih globusa koji su u nedjelju dodijeljeni u Los Angelesu

Oglas

Romansa između buduće glumice i glazbenika, “La La Land” bio je favorit večeri sa sedam nominacija. Film je osvojio svih sedam nagrada, postavivši rekord u nagradama za jedan film: za najbolju komediju, najbolji scenarij, najboljeg redatelja, najbolju glazbu i najbolju originalnu pjesmu, a glavni glumci u filmu Emma Stone i Ryan Gosling, koji pjevaju i plešu na najprivlačnijim mjestima u Los Angelesu, također su nagrađeni.

Redatelj Damin Chazelle zahvalio je producentima što su” riskirali s filmom i vjerovali da postoji publika za takav film”.

Aaron Taylor-Johnson u “Noćnim životinjama” i Viola Davis u “Fences”, adaptaciji kazališne predstave, proglašeni su najboljim sporednim glumcima na filmu.

“Moonlight”, film o mladom crncu homoseksualcu koji raste pored majke ovisnice, osvojio je Globus za najbolju dramu, a Casey Affleck za najboljeg dramskog glumca u “Manchester by the sea”.

Francuski film “Elle” proglašen je najboljim filmom na stranom jeziku, a njegova glavna glumica Isabelle Huppert za najbolju glumicu.

Televizijski globusi pripali su serijama “American Crime Story: The People vs O. J. Simpson”, “The Night Manager” te “The Crown”, svakoj po nekoliko.

Exit mobile version